Áder János nem erre esküdött fel

2017. április 11. 08:35

2012-ben elmondott beiktatási beszédének szellemével ment most szembe.

2017. április 11. 08:35
Plankó Gergő
Plankó Gergő
444

„Áder azt írja, mindannyiunk érdeke, hogy a CEU folytathassa magyarországi tevékenységét – ehhez viszont ő maga semmivel sem járul hozzá, sőt, ezt ő maga akadályozza a törvény aláírásával.

Amikor 2013-ben a negyedik alkotmánymódosítás idején zengett az ablaka alatt a »Ne írd alá, János!«, akkor sem tett többet, mint hogy egy televíziós közleményben magyarázkodott, és aláírta. Mostani aláírásánál viszont már nemcsak arról van szó, hogy csalódást okozott azoknak, akik tőle remélték, hogy szembeszáll a törvénnyel.

2012-ben elmondott beiktatási beszédének szellemével ment most szembe.

Öt évvel ezelőtt többek között ezeket mondta államfői beiktatásakor: »Tanulni számomra annyit jelent, mint megérteni önmagunkat és a körülöttünk lévő világot. (...) Tudomásul venni, hogy bizony felelősek vagyunk egymásért, és közös boldogulásunkért. Ennek felismerésével válunk nyitottá, s tudunk különbséget tenni jó és rossz, hasznos és ártalmas, igaz és talmi között. Ez a tudás. Ez minden tanulás értelme. Ha ezt tudjuk, nagy baj már nem érhet bennünket.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gutyanj
2017. április 11. 16:34
Hányan vagytok még mind okosabbak Ádernál? Sok tetű megmondó faszkalap.
august
2017. április 11. 11:29
Komolyan mondom, a balliberális oldal tényleg úgy működik, hogy szabályos előre kiszámítható menetrend alapján működik. Minden eddigi Köztársasági elnököt Árpibácsit kivéve elkezdtek mószerolni, ha nem azt tette amit a balliberális ellenzék óhajtott, Ha aláírt azért, ha nem írt alá azért. Erre a reakcióra ha lenne ilyen fogadóiroda eszméletlen pénzeket lehetne keresni, hisz mindig megérkezik menetrendszerűen.. Keménykedést várnának a szerencsétlenek egy jelképes hatalommal bíró Államfőtől, aki valójában csak késleltetni tudná az eseményeket, ugyanis valójában nincs más hatalma a kormánnyal szemben, mint ellenjegyezni a döntését. Ja még ott van a nemzetközi sajtótájékoztató, olyan, amit Göncz Árpád tartott : -Európa segítség-..
Mich
2017. április 11. 11:21
A Soros-bérencek persze mindent megtesznek az amerikai milliárdos érdekében - és a magyar törvényhozás és a magyar államelnök ellen...
zakar zoltán béla
2017. április 11. 10:22
SelejtUnselejtun
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!