Színes festékekkel álmodók

2017. április 18. 19:38

A tehetetlen indulat levezetéséül éppen megfelel. Látványos, beszédes, illik a korhoz és még környezettudatos is, lévén a festék vízbázisú.

2017. április 18. 19:38
N. Kósa Judit
Népszava

„Vannak ilyen végtelenül abszurd korszakok, amikor az ember már csak erős képekben képes kifejezni a tehetetlenségét. A levert szabadságharc után sujtásos mentében és Kossuth-szakállban feszített a fél ország, a hatvanas években pedig IKKA-csomagból dekorált hippik özönlötték el a balatoni strandokat. Most meg a festék megyen.

Politikai cselekvésnek ugyanis nehezen volna nevezhető, hogy az ember odamegy az államfő irodájához vagy épp a szovjet felszabadítási emlékműhöz, aztán nekilódít egy butykosnyi narancssárga festéket. A tehetetlen indulat levezetéséül viszont éppen megfelel. Látványos, beszédes, illik a korhoz és még környezettudatos is, lévén a festék vízbázisú. Hasonlóan nyugtató hatással lehet az elkövető Kétfarkú Kutya-passzivistákra, amikor szép színesre festik az összetöredezett aszfaltot a városi járdákon: a világ ettől nem változik meg, de egy kicsit legalább vidámabb lesz.

Aztán jön a rendőr, és felemelt ujjal figyelmeztet a rongálásra. Mi meg remélhetjük, hogy egyszer majd megint eljön a rendszerváltás.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2017. április 19. 11:42
Asszonyom! Ebben az írásban lovak lábainak ezrei lógnak ki! Törvénytelenségek elkövetésére buzdít!! Ezt tette 2006-ban is??????????? Nagy a valószínűsége,mert szemkilövés,rendőri erőszak...........is volt. Ugye milyen érdekes!!
Vasvirág
2017. április 19. 08:50
"A tehetetlen indulat levezetéséül éppen megfelel." Nálam több mázsa fa van, amit hasogatni kellene. Tudom ajánlani "tehetetlen indulat levezetéséül"!
Negue
2017. április 19. 01:40
N. Kósa J. ! Elolvastam az írását......Őszinte leszek. Hányingerem lett.
Droite
2017. április 19. 00:48
Miert erez kesztetest ez az ember olyasmirol irni amirol fogalma sincs. A vizbazisu festek az nem vizfestek kreten!!! Mi lesz a kovetkezo? Ertekezik a paks2 leendo technologiiajanak hatulutoirol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!