Az ELTE és az egyetemi autonómia

2017. április 10. 20:18

Az ELTE jogi kar néhány előadója protesztelőadásokat tartott Soros György egyeteme mellett.

2017. április 10. 20:18
G. Fodor Gábor
888

„Olvasom, hogy valamikori egyetemem, az ELTE jogi kar néhány előadója protesztelőadásokat tartott Soros György egyeteme mellett.

Beszéljünk egyenesen.  Földi András, Király Miklós, Fleck Zoltán, Arató Krisztina, Hack Péter, Somody Bernadette, Lévay Miklós, Nagy Marianna politizált.

Vagyis nem történt más, mint hogy az egyetemi autonómiára hivatkozó akadémiai emberek behozták az egyetemre a politikát.

Felfogásom szerint ezt megtehették.  (Az etikai probléma persze ettől még fennmarad, hogy tanárok nyilatkoztattak ki hallgatóknak, hogy mit is gondol egy politikai viták kereszttüzében álló kérdésről az egyetemük a tüntetések kellős közepén, de hagyjuk is ezt a szempontot.)

Mint ahogy megtehetnék mások is.

Azok, akik az említett előadók világnézetével szemben álló nézeteket képviselnek, a világnézetük tőlük eltér, más politikai igazságokban hisznek, mást gondolnak a politikai közösségről és így tovább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
he-he
2017. április 11. 18:04
Félbemareadt szar alak.
kombinátor
2017. április 11. 10:53
hogy fog vizsgázni egy kormánypárti diák ezeknél a ballibsi tanároknál? Nyilván rosszabb jegyet fog kapni, míg libsi barátai jobbat...
Tiszafa
2017. április 11. 10:38
„Olvasom, hogy valamikori egyetemem, az ELTE jogi kar néhány előadója..." ...valamikori egyetemem... Ezt most ugye muszáj volt odabiggyeszteni? Miért nem tetováltatod a homlokodra, hogy biztosan látszódjon!
na még ez is
2017. április 11. 09:12
szegény gnóm frodó kicsit meg van sértődve az ELTE ÁJK-ra, miután az etikai bizottság úgy b*szta ki az egyetemről, mint macskát sz*rni a Tóbiás felségéről szóló ámokfutás után...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!