Az időn kívüli pillanat

2017. április 13. 12:03

Míg a szellem önmagát figyeli, hever egymáson a világ, és végtelenné lesz a pillanat.

2017. április 13. 12:03
Antalovics Péter
Magyar Szó

„Hogyan lehet eldönteni, mi az, ami megmarad, mi az, ami érdemes arra, hogy ne térben, ne időben létezzen, hogyan lehet betűket vésni a márványba, hogyan lehet megnyitni az időt? Két birodalom határán sétálok, vörös téglákból emelkedik a fal, már nem mellette, már rajta járok, egyensúlyozom. Mit lehet, mit érdemes, mit kell leírni? Hogyan? Ha leírom, múlttá válik. Ha az emlék szenvedély, megmarad. Míg a szellem önmagát figyeli, hever egymáson a világ, és végtelenné lesz a pillanat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurka
2017. április 13. 19:20
"Akár egy halom hasított fa, hever egymáson a világ, szorítja, nyomja, összefogja egyik dolog a másikát s így mindenik determinált. Csak ami nincs, annak van bokra, csak ami lesz, az a virág, ami van, széthull darabokra." A vége már nem annyira materialista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!