Szégyenteljes a törvényjavaslat

2017. március 31. 12:43

Elfogadhatatlannak, szégyenteljesnek tartjuk a benyújtott törvényjavaslatot, amely nem csak a CEU-t, de az egész felsőoktatást sújtja.

2017. március 31. 12:43
Rajk László Szakkollégium
Facebook

A Rajk László Szakkollégium a következő pontokban szeretne reagálni az elmúlt napok eseményeire:

1. Egyetértünk a szakkollégiumok által aláírt nyilatkozat tartalmával és további lépéseket sürgetünk, mert egy nyilatkozat kiadását nem érezzük elegendően nagy súlyú reakciónak.

2. Elfogadhatatlannak, szégyenteljesnek tartjuk a benyújtott törvényjavaslatot, amely nem csak a CEU-t, de az egész felsőoktatást sújtja.

3. Ez alapján minőségi egyetemeket szüntethet meg egy tollvonással a mindenkori kormány: így egy eddig létező kormányokon átívelő konszenzust törne meg. Innentől kérdésessé válna akár az egyházi egyetemek, vagy bármely magánegyetem léte is. Ugyanezzel a logikával, határon túli magyar egyetemeket is hasonló könnyedséggel szüntethetnek meg a helyi kormányzatok.

4. Rendkívüli megbeszélésre kezdeményeztük a Szakkollégiumok Egyeztető Fórumának összehívását.

5. Azt szeretnénk, hogy minden szakkollégium felhívja véleménynyilvánításra saját egyetemi vezetését és a hallgatói képviseletét.

6. A szakkollégiumok közvetlenül alig hatnak a közvéleményre vagy a kormányzatra. Viszont saját környezetükben komoly véleményformáló szerepük van – felelősségünk, hogy egy széleskörű kiállás megszervezésében is részt vállaljunk.

(Forrás: közlemény.)

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bakafa
2017. április 02. 16:19
Csak tudnám, hogy ez a sokáig normális Mandíner miért küzd most teljes mellszélességgel a CEU-ért??
néhai Ch.Pilot
2017. április 01. 12:54
Hallgattak a mandiner felszólítására (zserolására): Rajk elvtárs néha elhajlik, de alapvetően jó elvtárs.
Pikkelő
2017. március 31. 20:39
Azért a könyvégetésetek előtt még mennék tüntetni.
Korn
2017. március 31. 17:06
Mi van beszartatok pár mandis firkásztól? :D Elképesztő mi megy ebben az országban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!