Fizessenek a gazdagok!

2017. március 01. 07:56

Lehet-e ennél népszerűbb gondolat? Első hallásra biztosan nem, hiszen régi jelszó, hogy fizessenek a gazdagok! A kérdés csak az, hogy ki a gazdag vagy a nagyon gazdag.

2017. március 01. 07:56
Kulcsár Anna
Magyar Idők

„Miközben a jogalkotók manapság az adóügyi terhek csökkentésével próbálkoznak, az ellenzék őrültebbnél őrültebb ötletekkel áll elő – újramelegítve például a vagyonadó bevezetésének gondolatát. Konkrétan a miniszterelnöki posztra pályázó MSZP-s Botka László húzta elő ezt az oly népszerű ütőkártyát kampányindítónak is szánt év­értékelő beszédében, mondván, a vagyonos rétegekre különadót kellene kivetni, a tehetős emberek többet vállalhatnának a közterhekből.

Lehet-e ennél népszerűbb gondolat? Első hallásra biztosan nem, hiszen régi jelszó, hogy fizessenek a gazdagok! A kérdés csak az, hogy ki a gazdag vagy a nagyon gazdag.

Merthogy Botka szövegeiből ez eddig nem derült ki. Nem tudhatjuk, hogy a szocialisták mit akarnak, de az megállapítható, hogy mit akartak korábban. Segítséget adnak ehhez azok a jogszabályok, amelyeket 2009 őszén, még a Bajnai-kormány idején fogadtak el az egyes nagy értékű vagyontárgyak adójáról. Nagy értékű vagyontárgynak tekintették például a harmincmillió forintnál értékesebb lakóingatlanokat. Ezek tulajdonosainak és haszonélvezőinek évente kellett volna adót fizetniük a központi költségvetés részére. Nem csodálható, hogy a rendelkezéseket elsöpörte a társadalmi felháborodás: több százan fordultak az Alkotmánybírsághoz (AB).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2017. március 01. 20:10
"Fizessenek a gazdagok!" A szegényebbek ma arányaiban több adót, járulékot fizetnek közvetlen és közvetett módon, mint a gazdagok.
pemete jakab
2017. március 01. 20:08
Aki tisztában van azzal, hogy a pénz manapság hitelpénz, vagyis hitelként, adósságként születik (ld. pénz, mint adósság), az azt is megértheti, hogy az egyik embernek csak úgy lehet megtakarítása, ha másnak adóssága, hitele lesz.
hátakkor
2017. március 01. 19:55
Mindenki úgy gazdálkodik, ahogy tud, ahogy akar. A kommunisták is nyomathatják hogy elveszik a másét és odaadják majd a lumpeneknek. A lumpenek meg elővehetik a sokadik kanalukat, ha ezt az egészet benyalják. Aztán meg megy a sírás, hogy sorok állnak az ingyen kaja osztásnál.
pot_ember
2017. március 01. 15:02
Ha 100.000 ft jövedelem után 15.000 ft és 500.00 ft után 75.000 SZJA-t kell fizetni az ARÁNYOS (15%) Ha 100.000 forint jövedelem után 0 ft és 500.000 forint után modjuk 200.000 SZJA-t kellene fizetni progresszív adózással az mi lenne IGAZSÁGOS?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!