Hú, de jó ez a rizling!

2017. március 10. 12:58

Elképesztően elegáns és összetett illatában friss gyümölcsök, körte, sárga alma, citrusok, mentol, ásványok, és friss dohány!

2017. március 10. 12:58
Konkoly Mihály
A bor meg én

„A németországi Franken régióban 1638 óta készít bort a Fürst család. Ez a borvidék nem kifejezetten a rizling fajtáról szól, hiszen a Müller-Thurgau, a Sylvaner és a Bacchus fajta is nagyobb területet szakít ki magának. A pincészet életében azonban fontos a rizling, amely a legjobb területeken zöldell, mint a Centgrafenberg dűlő.

A Großes Gewächs, vagyis grand cru terület 11 hektárja, Bürgstadt városa mellett fekszik, déli fekvésű, talaja vasban gazdag vörös homokkő. Az agyagban gazdagabb részek fehérszőlőnek, a köves, kavicsos részek a kék szőlőnek kedveznek. A grand cru terület borát 2400 literes hordókban érlelik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyalja
2017. március 13. 21:25
neked sem kell elolvasnod sőt kommentelned sem maradj sznob mint amilyenek születtél és lögyböld a bort
hegyalja
2017. március 12. 16:17
Mennyi bort kaptál a csomagtartódba? Magyarországon nem találtál rizlinget? Borszakíróként ez felér egy árulással....
nicknamenick
2017. március 12. 16:09
neked meg miért fáj, ha az író német riesling-et ivott, és arról írt? nem kell elolvasnod - sőt, kommentelned sem
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!