Botka sem válhat a baloldal megújítójává

2017. március 27. 07:27

A választók döntő többsége egyet biztosan nem felejtett el: azt, hogy Gyurcsány országrontó kormányzásához Botka László is asszisztált.

2017. március 27. 07:27
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Idők

„Persze, gondolkodhatnának úgy is, hogy Nagy Sándor-i módon átvágják a gordiuszi csomót. Mit jelentene ez? Azt, hogy nem számolgatnak, hanem vállalják az egyedüli megméretést, bízva abban, hogy olyan megújult, hiteles baloldali alternatívát tudnak kínálni a választóknak 2018-ban, ami megmozgatja a bizonytalan baloldali, illetve az ingadozó szavazókat, s sokkal többet hoz nekik a konyhára, mint a DK miatt elveszett néhány százalék. Ráadásul ez azért is lehetne logikus lépés a szocialisták részéről, mert a Botka által nemrég, nagy általánosságokban meghirdetett program gyökeresen szemben áll a Gyurcsány Ferenc által képviselt neo- és ultraliberalizmussal. 

Ám a fentiek ellenére meggyőződésem, hogy 2018 tavaszáig mégiscsak újra össze fog nőni az, ami összetartozik. Azért, mert minden különbségüket felülírja három dolog: egyrészt a közös, elvtársi, kommunista gyökerű múlt, másrészt az Orbán Viktor és a nemzeti kormány iránti szenvedélyes gyűlölet, harmadrészt pedig a zsákmány és a kiváltságos pozíciók iránti olthatatlan vágyakozás. De akárhogyan is lesz, a választók döntő többsége egyet biztosan nem felejtett el: azt, hogy Gyurcsány országrontó kormányzásához Botka László is asszisztált, nem tiltakozott semmi ellen 2010 előtt, s jó pártkatonaként megszavazott mindent a többi baloldali képviselővel együtt.

Botka fellépése mindezért hiteltelen, s ő sem válhat a baloldal megújítójává.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
he-he
2017. március 28. 05:42
frici úr egy szavahihetetlen komcsi patkány.
BőröndÖdön
2017. március 27. 18:57
Oké,tomika,irány vissza a töltődre,a fidesz végbelébe!
kjkj945
2017. március 27. 16:13
bot(ocs)ka
edvind johnsson
2017. március 27. 13:17
Na még csak az hiányzik, hogy megújítsa a baloldalt. Még a végén úgy megújítja, hogy nyernek, aztán migráncsok jöhetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!