A parlamenti székek közül a pad alá eshetnek a minipártok

2017. február 22. 09:52

Könnyen lehet, hogy kioltják egymást a középen álló minipártok 2018-ban. A jó szándékú változást akaróknak pedig nem lesz parlamenti képviselete.

2017. február 22. 09:52
Vágó Gábor
Falra ment a parlament

A politikában az 1+1 az nulla. Ha egymással össze nem illőket párosítanak, abból csak az MDF-SzDSz 2010-es vergődése lesz. De a 0.7+1.3+2.2+2.5+3.7+4.6 az sokkal több is lehet, mint 15 %! Ha minden új politikai csapat képes lenne együttműködésre a választásokon, az erőt tudna mutatni. A változás erejét. Sosem mondtam azt, hogy álljon össze a tűz és a víz. Ám ha a fontos dolgokban minden szereplő ugyanazt akarja, akkor dőreség volna egymás ellen játszani. 

Gőzerővel mindenki építse a saját politikai közösségét! Aztán pár hónap és eljön egy döntési szituáció. Játékelméletben ezt a helyzetet úgy írják le, hogy nem zéró összegű játszma. Az a helyzet, mikor a két fél nemcsak egymástól, hanem egymással együttműködve valamilyen külső forrásból is nyerhet.  A döntési pont egyértelmű: lehet egymással küzdeni a pár parlamenti székért vagy lehet a Fidesz és az állellenzéke ellen a politikai változásért. 

Ha mindenki nagyon ragaszkodik a saját parlamenti székéhez, könnyen előfordulhat, hogy a pad alá esnek mindannyian.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sensei
2017. február 22. 21:01
Mi a bánatnak összefogni a választásokra? Ha nyernének is, mi lenne utána???
Sulammit
2017. február 22. 20:03
Mennek a lecsóba, mert nem valamiért, hanem, valami ellen fognak össze, de még a valami ellen sem képesek összefogni. És, ha összeállnának is, mint a kutyák, ki lenne a miniszterelnök jelöltjük. Majd marakodnak a koncon, mint Meseházy és Szigetvári tette, bár tagadták, de Kálmán Olga sarokba szorította a fiúkat és végül színt kellett vallaniuk.
hátakkor
2017. február 22. 18:02
A politika tudomány feljegyzi Vàgó nevét.Ekkora tudàssal hogy nem vitte többre..
Akitlosz
2017. február 22. 17:52
Középen vannak a minipártok? Nem a baloldalon? Ha össze akarnának állni egymással, akkor eleve nem alapítottak volna külön pártot. Nem azért vannak külön ennyi sok pártban, mert más a politikájuk, hanem csak azért, mert nem bírják elviselni egymás szagát. Személyes okokból. Inkább akarnak egy 10 fős pártban pártelnökök lenni, mint egy közepes pártban egyszerű párttagok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!