Az újpopulisták saját udvari bolondjaik

2017. február 21. 21:20

Orbán inkább a népi vonalat viszi. Egy közös buzizás feletti összekacsintás pedig még mindig sokkal közérthetőbb, mint az, hogy az egyetértő kacagás közben egyébként bonyolult céghálókon keresztül mennyi pénz tűnik el.

2017. február 21. 21:20
Plankó Gergő
Plankó Gergő
444.hu

„Orbán ezzel szemben inkább a népi vonalat viszi. Facebook-fotókon bizonygatja, hogy ő még mindig a kockás terítő mellett pörköltöző, ultizó, reggelente Nemzeti Sportot olvasó kisember, miközben már ki sem látszik a milliárdosok körülötte szövődő hálójából. Egy közös buzizás feletti összekacsintás pedig még mindig sokkal közérthetőbb, mint az, hogy az egyetértő kacagás közben egyébként bonyolult céghálókon keresztül mennyi pénz tűnik el.

A legtöbb hatalmi rendszerben van valamiféle lehetőség a felül lévők kigúnyolására, ezzel pedig a feszültség levezetésére. Udvari bolondok gúnyolhatják a rendszer egyes elemeit, kivételes alkalmakkor pedig a nép nevethet a hatalmasokon. 

Az újpopulisták nagy trükkje, hogy ők valójában saját udvari bolondjaik is egyben. 

Ők maguk csatornázzák be az elitellenes energiákat. Így nincs szükség arra, hogy másvalaki kimondja azokat a dolgokat, amiket »nem szabad«, mert kimondják ők maguk. (Ezt a jelenséget érthette félre Gyurcsány Ferenc is, amikor azt hitte, az őszödi beszéd nagy siker lesz.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2017. február 22. 07:24
--Orbán ezzel szemben inkább a népi vonalat viszi. Facebook-fotókon bizonygatja, hogy ő még mindig a kockás terítő mellett pörköltöző, ultizó, reggelente Nemzeti Sportot olvasó kisember, miközben már ki sem látszik a milliárdosok körülötte szövődő hálójából.-- Itt saját magadat cáfolod, amint a felcsúti dagadt geci is magát cáfolja, hiszen fosik a néptől, tehát nem lehet népi. Így nem viheti a népi vonalat. Mert ha népi lenne, akkor nem kellene bizonygatnia. Arról nem is szólva, hogy népszerűtlen, tehát köze nincs a néphez. Orbán egy elitista bunkó, aki a focihoz annyira ért, mint a vasútazáshoz, de legalább mással (közpénzből) fizetteti a kis hobbijait. Hóbortjait - úgy is mondják a klinikai pszichológusok.
rozmarbajusz
2017. február 22. 07:13
Minden tisztelettel,a szerző cikkei egyre kevesbe humorosak, márpedig régebben csak az volt ertekelheto benne. Mara csak paranoid téveszme az egész.
kohazi
2017. február 22. 06:48
Azért még egyszer kiderülhet hogy van igazság abban hogy vonásban van egy-két vonás azon emberek tulajdonságaiból akik saját nemükhöz vonzódnak.
Zsolt75
2017. február 22. 06:46
Nagyon tetszik neked ez a téma. Erre fog alapulni az életműved?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!