Rendszerhiba

2017. február 16. 07:48

Hogy a valóságban mi lebeg a kormányfő szeme előtt, arról csak minden szökőévben kapunk információt.

2017. február 16. 07:48
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

„Hogy a valóságban mi lebeg a kormányfő szeme előtt, arról a politikaközeli vagyonfelhalmozást az állampolgárok szeme elől eltakaró ügyészségi-rendőrségi-államapparátusi együttműködés nyomán úgyszólván csak minden szökőévben kapunk információt – ezért is ég bele a kollektív tudatba minden lesifotó, amikor mégis sikerül átlesni a paraván résein. Ezek a ritka rendszerhibák természetfölötti jelenségeket tesznek átmenetileg láthatóvá. Egy lakást, amelyik kézrátétel útján, magától szaporítja a négyzetmétereit (aki kétségbe vonja, hogy itt kereszténydemokrata kormányzás folyik, higgyen legalább a nyilvánvaló csodákban), politikuscsemetéket svájci bankszámlákkal és vízparti luxusapartmanokkal (a korán kezdett szorgalom méltó gyümölcsei, nyilván, hiszen a papa vagyonbevallásában nincs nyoma a forrásuknak), meg kormánytagokat, akik olyan takarékosan élnek, hogy éves bevallott jövedelmük többszörösét képesek elkölteni havonta, és még mindig bőven marad nekik Vuitton-táskára vagy Rolex Bubbleback órára. Egy pillanatfelvétel nyomán vált közszereplővé Nárcisz kutya is, akinek filmre kívánkozó élettörténete az Orbán-család ölebeként kezdődött, az állatkínzókkal történt drámai találkozással folytatódott, és oda konkludált, hogy Első Eb lett egy Alcsútdoboz melletti majorságban. Történetesen abban, amelyet Mészáros Lőrinc azért bérel – úgymond – az Orbán-családtól, hogy ott olyan munkagépeket tároljon, amelyeket még senki sem látott az Orbán-tanyán. Mészáros mindenesetre azóta is szorgalmasan vásárolja a földeket a birtok körül, azt pedig nyilván csak a rossz nyelvek terjesztik, hogy a »bérlés« valójában visszaosztás, ezen az úton lesz a Mészáros-cégekhez bőven jutó közpénzekből kifizetve Orbánék földhalmozása.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2017. február 17. 07:33
ezért volt jó Bokros Lalyosotok, mindenki tudta mi lebeg a szeme előtt, egy csomag meg egy fél nyugdíj.
puszika
2017. február 16. 10:00
És az nem tűnt fel médiamuzsik, hogy nem tudjuk mi lebeg az ellenzék lelki szemei előtt már TÍZ ÉVE az ország sorsát illetően ???? Mi tudjuk,a nagy SEMMI! Szerinted????
Mich
2017. február 16. 09:46
Igen, Rendszerhiba van a Népszavában - és benned, Hargitai!
2017. február 16. 09:12
Régen az újságírók tényleg oknyomoztak és nem az íróasztal mellett ötölgettek. Esetleg ha a cikk írója is felemelné ülepét a székről és utána menne a dolgoknak, talán hitelessé válna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!