Az igazság Paks II ügyében

2017. február 26. 09:40

A beruházás gazdasági jelentősége messze túlmutat a régió határain.

2017. február 26. 09:40
Hárfás Zsolt
Magyar Idők

„A beruházás gazdasági jelentősége messze túlmutat a régió határain. Az adóbevételek nyomán az egész országnak hasznot hoz, nem beszélve arról, hogy Paks II versenyképes árú villamos energiát termel majd, szén-dioxid kibocsátása nélkül, ami elősegíti a klímavédelmi célok megvalósítását is. Ne felejtsük el azt sem, hogy a beruházással javul Magyarország versenyképessége, ugyanakkor az olcsó energia vonzó a befektetőknek. Ez a beruházás után teremt új munkahelyeket, valamint a Paks II projekt ily módon hosszú távon járul hozzá az ország fejlődéséhez.

Az igazság tehát az, hogy a Paks II megvalósítása alapvető nemzeti érdek, még akkor is, ha az ellenzői másképpen gondolják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pannored
2017. február 27. 13:18
"Cunamiveszély nincsen, de van más: az erőmű hűtéséhez a Duna vizét használják, és itt előfordulhat (elő is fordult már korábban) olyan alacsony vízállás, amelynél a megfelelő mennyiségű hűtővíz kivétele nem lehetséges. Pláne abban az időszakban, amikor a régi és az új erőművet együtt akarják üzemeltetni." - írta Kóbor Grimbusz Nem lehetséges, hogy a nagy titkolózás egyik oka pont a víz, vagy annak lehetséges hiánya? Ha hiányzik a hűtővíz, akkor azt csak duzzasztással lehet üzembiztosan pótolni, vagyis Paks II. mellé kapunk egy paksi vízierőművet/duzzasztót is a Dunán - Bős-Nagymaros után 25 évvel?
nimród
2017. február 27. 12:53
mandiner pajtások! Miért nem lehet lájkolni?
nimród
2017. február 27. 12:53
mandiner pajtások! Miért nem lehet lájkolni?
Felebarát
2017. február 27. 10:33
ha lesz népszavazás akkor tudva levő lesz szerintem, hogy a fidesz kilépett a buliból
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!