Vannak, akiknek a túlélés a fontos

2017. február 03. 09:52

A Fidesz politikája megnyomorította az embereket, számukra létkérdés a kormányváltás! Interjú.

2017. február 03. 09:52
Demeter Márta
Magyar Nemzet

Azzal indokolta kilépését egy levélben, hogy egyes formális és informális vezetők az MSZP-ben nem a kormányváltásért dolgoznak. Kikre gondolt, és mit tettek, tesznek ők? – kérdeztük Demeter Mártát, akiről kedden derült ki, hogy otthagyja a szocialista pártot.

Szeretném hangsúlyozni, hogy ez egy belső levél volt, de az abban foglalt állításokat természetesen továbbra is fenntartom. Ezen túl viszont konkrét neveket nem szeretnék mondani, és konkrét ügyekbe sem mennék bele.

Botka László nemrég bejelentkezett miniszterelnök-jelöltnek – némelyek szerint teljesíthetetlen feltételekkel –, az ő szerepvállalása vagy fogadtatása közrejátszott a döntésében?

Botka Lászlót kiváló jelöltnek tartom. Az a program, amit képvisel, az az újfajta és konkrét, tisztességes politika, amit felvázolt, teljesen támogatható. Az én kilépésem semmiféleképpen sem ellene, vagy az általa képviselt elképzelések ellen szól. Viszont, ahogy az a levélből is kiderült, vannak olyan körök, akiknek nem ez a fajta kezdeményező és tisztességes politika a prioritás, hanem inkább akár a túlélés. De ennél többet nem szeretnék erről mondani.

Azt már kijelentette, hogy nem adja vissza parlamenti mandátumát. Átül valamelyik ellenzéki frakcióba, vagy belép valamelyik pártba?

Nem tervezek ilyet, független országgyűlési képviselőként fogok tovább dolgozni. A parlamenti munka és a képviselői mandátum, amellett, hogy feladatot szab, egyben lehetőség és felelősség. A jövőben egy nagyon markáns, rendszerkritikus politikát szeretnék megvalósítani, a képviselőséggel járó lehetőségeket pedig arra használni, hogy minél több ügyet fel tudjak tárni, be tudjak mutatni. A Fidesz politikája megnyomorította az embereket, számukra létkérdés a kormányváltás! Ám a kormányváltás érdekében szükség van olyan együttműködésre is, ami magába foglal pártokat és párton kívül állókat is. Utóbbiak vannak többen. Én arra törekszem és arra fogok ezután is törekedni, hogy minél több ember és társadalmi szövetség találhasson egymásra. Ki kell törni abból a dobozból, amit Orbán Viktor eszkábált az ellenzéknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2017. február 04. 19:33
Angyalka, egy jó tanács: politizálgatás magának nem megy, inkább foglalkozzon a gyermekgyártás elvi és gyakorlati kérdéseivel ...
puszika
2017. február 04. 10:24
Elvtársnő!! Nem tudom honnan szerzi az információit,de a dolog most éppen/több mint tíz éve/nem úgy áll!! Rúgja fenékbe az informátorait!!
Harangláb
2017. február 04. 09:05
Demagógabb akar lenni az MSZP-nél, ezért lépett ki???
gyaloggos
2017. február 04. 08:20
HANEM! TUDJUK, hogy egYedül nem megy, s nyilván egy másik frakcióban köt majd ki. AZ LMP-t ajánlom, annak ellenére, hogy Hadházy nem volt jó húzás a részükről. MÁRMINT társelnökké választása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!