Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fűtött gyep, hideg lakások

2017. január 18. 07:18

A hajléktalan emberek problémáját a különféle erőfeszítések ellenére évek óta nem sikerül megoldani. Egyes adatok szerint Magyarországon 15 ezer hajléktalan él, és csaknem négyezren töltik az utcán az éjszakákat.

2017. január 18. 07:18
Mangel Gyöngyi
Magyar Nemzet

Az viszont igencsak elgondolkodtató, hogy több szervezet felhívása ellenére sem a közintézmények, sem az egyházak nem nyitották ki a kapuikat. Rétvári Bence államtitkár arra hivatkozott, hogy a segélyszervezetek a nekik biztosított többletforrásokkal meg tudják oldani a feladatokat, nincs szükség a templomok kinyitására. A Máltai Szeretetszolgálat viszont a tanácstermében alakított ki szálláshelyeket, és pénteken arról kaptunk hírt, hogy Ferenc pápa egy római templomban szállásol el hajléktalanokat.

A fagyhalál nemcsak az utcán éjszakázókat veszélyezteti, hanem a mélyszegénységben élő embereket is, akik a saját lakásukban dideregnek. A Menhely Alapítvány és a Szociális Fórum is felhívta a figyelmet arra, csak december végéig huszonheten haltak meg a saját fűtetlen lakásukban kihűlés miatt. A későn érkező és nem elegendő mennyiségű szociális tűzifa már nem mindenkin segít. A Levegő Munkacsoport hónapok óta kongatja a vészharangot, mert ilyenkor hulladékkal is fűtenek. Az egyesület arról is beszámolt, hogy olykor jómódú vállalkozók is fűtenek kezelt faáruval vagy fáradt olajjal, a levegőbe kerülő, akár rákkeltő anyagok pedig nem csak a szomszédságban élők egészségét veszélyeztetik. Nem csupán felvilágosításra lenne tehát szükség, de környezetbarát, vezetékes fűtés biztosítására is a szegények számára.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vidėken újrakezdő
2017. január 18. 18:21
Ha a szerző nem szólt volna, bölcs maradt volna.
Mich
2017. január 18. 11:44
A lélegeztető gépeket (a "fűtött gyep" helyett) kifelejtette G.Lali demagóg csicskája...!
néhai Ch.Pilot
2017. január 18. 11:11
"A hajléktalan emberek problémáját a különféle erőfeszítések ellenére évek óta nem sikerül megoldani." Konkrétan mire gondol, Gyöngyike? konkrétan hány év óta nem sikerül, és konkrétan hogyan kellene megoldani?
Korrupt Kornél
2017. január 18. 09:05
az a baj, nincs hajléktalan menet... simon, elqró, g(r)eciszóvívó, vadai, kunhalmiá, ildinéni, botka, varnyúmindazokkal, akik a migriket behozták volna. Na még azoknak is lakhatás, pedig ők csak sokszobás villákat fogadnak el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!