A szakpolitikát és a szakpolitikusokat helyezném előtérbe

2017. január 31. 10:32

Azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc politikusi, miniszterelnöki teljesítménye alapvetően jobb, mint amit a közvélemény általában gondol róla. Interjú.

2017. január 31. 10:32
Lattmann Tamás
Lattmann Tamás
Magyar Nemzet

– Mekkora tétben fogadna arra, hogy miniszterelnök-jelölt lesz 2018-ban? – kérdeztük Lattmann Tamást, aki szívesen lenne a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

– Nehéz kérdés. Azt látom, hogy arra a koncepcióra, amivel én most beléptem, van fogadókészség. Az ugyanakkor tény, hogy a politikai szervezetek versenyében a politikán kívülről érkezőnek jellemzően nincs könnyű dolga, hiszen pártpolitikai alkukat nem tud kötni, és ígéreteket sem tud tenni a pártoknak. Mégis azt látom, és biztosan ki merem jelenteni, hogy komoly tényezőként jelenek meg ebben a versengésben. Hogy mennyi az esély arra, hogy miniszterelnök-jelölt legyek a végén, számszerűsíteni nem tudom.

– Azt mondta a bejelentkezésekor, hogy több pártban is van nyitottság az ön által kínált modell iránt. Volt olyan MSZP-s politikus, aki azt mondta, hogy ha beszáll, akkor támogatni fogják?

– Több pártból mondták ezt, és igen, MSZP-s is volt közöttük. Nyilván egy szocialista politikus nem fog a saját párttársával szemben állást foglalni, és nem fogja azt ígérni egy külső jelöltnek, hogy beáll mögé. De az, hogy az általam képviselt elképzelést tudnák támogatni, az egyértelmű volt. (…)

– A DK kapcsán megkerülhetetlen Gyurcsány Ferenc személye. Róla mit gondol?

– Kívülről nekem nem tisztem ebben állást foglalni, a kérdés az, hogy az egymással versengő pártok hogyan és miképpen látják Gyurcsány Ferenc szerepét. Ez az ő dolguk. Személy szerint azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc politikusi, miniszterelnöki teljesítménye alapvetően jobb, mint amit a közvélemény általában gondol róla.

– Kormányfő szeretne lenni. Adna például miniszteri posztot Gyurcsány Ferencnek?

– Azért mondanék erre nemet, mert az általam felvázolt koncepciónak a lényege, hogy a parlamenti ideológiai és pártpolitizálás meghagyása mellett a kormányzásban a pártpolitika és a pártpolitikusok helyett a szakpolitikát és a szakpolitikusokat helyezném előtérbe. Gyurcsány Ferenc eddig nem szakpolitikusi szerepben jelentkezett, tehát egy ilyen elképzelésben egyelőre nehéz látni neki egy miniszteri helyet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2017. február 01. 15:44
Csótány, mint nem szakpolitikus? Amíg meg nem puccsolta Megyót, miniszter volt a kormányában. Miről beszélünk? Az a baj, hogy az úrnak is olyan rövid távú a memóriája, mint az elvtársaké. A gyilkos elődökre és az mszmp jogfolytonosságra már ciki visszaemlékezni...
1120
2017. február 01. 11:20
"Azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc politikusi, miniszterelnöki teljesítménye alapvetően jobb, mint amit a közvélemény általában gondol róla." Mondd el, hogy mit gondolsz a bolondferkóról, megmondom, hogy ki vagy. Hülye vagy. A hülyékkel készített interjúk olvasgatását meg meghagyom másnak...
áfonya
2017. február 01. 01:53
Firkász a bukott magyargyűlölő népveretőt ne dicsérd .
yes_we_can
2017. január 31. 20:04
Az a kurva szemellenző...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!