A narancs szépsége

2017. január 06. 09:58

Nem mondom, hogy könnyen érthető bor, de a borértők közt sikert arat. Élmény volt kóstolni. Még nagyon fiatal, szívesen kóstolnám 2-3 év múlva.

2017. január 06. 09:58
A bor meg én

„Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Chardonnay, Narancsbor, 2015

A pincészet honlapja meglehetősen informatív a borral kapcsolatban. A Packalló dűlő termése, amelyen barna erdőtalaj, homokos vályog illetve löszös homok található. A szeptember 28-án szőlőt héjon erjesztettük és négy héten át héjon is tartották.

Miközben Ön ezt olvassa, valaki máshol már kattintott erre:

Készenlétben az Európai Parlament: így üzenhetnek Magyar Péternek az elmúlt hetek kudarcai után

Készenlétben az Európai Parlament: így üzenhetnek Magyar Péternek az elmúlt hetek kudarcai után
Tovább a cikkhezchevron

Egy speciális hordót használtak, amelyet forgattak az erjedés alatt, ezzel is segítve az íz és aromaanyagok kioldódását. Öt hónapig finom seprőn tartották a bort, ez a metódus elősegítette, hogy alacsony szinten legyen tartható a kén. Szűrés és derítés nem történt. 600 palack készült ebből a borból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!