Kakuk György emlékére

2017. január 04. 09:56

A bennem bujkáló cinizmussal igazi trash vitára, adok-kapokra számítottam, ami az olvasót inkább bosszantja/szórakoztatja, mint informálja. Tévedtem.

2017. január 04. 09:56
Borbás Barna
Válasz.hu

„2015 szeptemberében, a kerítésépítős cirkusz zenitjén valami igazán erős, birkózós vitát (szemtől szemben interjút) akartunk a Heti Válaszba, ami éppen annyira szól a határainknál, a Balkánon és az EU-ban kialakult válságról, mint az ezekből sarjadó belpolitikai bozótharcokról. Így találtuk ki, hogy összeültetjük a magyar határkerítés »ötletgazdáját«, Nógrádi Györgyöt (aki már június 1-jén, kilenc nappal az intézkedés bejelentése előtt javasolta a »vasfüggönyt«) a kerítésátvágásos akcióval országos hírnevet szerző, a határzárellenes véleménykörnek így arcot adó Kakuk György újságíróval, volt EBESZ-diplomatával, a DK politikusával.

A bennem bujkáló cinizmussal igazi trash vitára, adok-kapokra számítottam, ami az olvasót inkább bosszantja/szórakoztatja, mint informálja. Tévedtem. Pontosabban: onnantól kezdve, hogy mindketten elsőre belementek a beszélgetésbe – ami, valljuk be, az ötlet megszületésekor nem volt egyértelmű – nem is ezzel kellett volna foglalkoznom.

Kakuk Györgyben párbeszédképes, küldetéses, komoly gondolkodót ismertem meg. Sokat tanultam a beszélgetésből; Kakuk György végigjárta a Balkánt a menekültútvonalon, rengeteg tapasztalata volt a Földközi-tenger medencéjéből, a Közel-Keletről és – ahogy már írtam, de nem tudok jobb kifejezést – küldetésesen viszonyult az egész helyzethez.

Bár makacsul bízott az úgynevezett európai megoldásban és egyáltalán, az Unió felsőbb intelligenciájában, reálisabban látta a válságot, mint kritikusai közül sokan gondolják.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2017. január 04. 19:06
RE: "Bár makacsul bízott az úgynevezett európai megoldásban és egyáltalán, az Unió felsőbb intelligenciájában,..." Szép az eufémizmus, de halottról csak igazat vagy semmit. Kakuk György - amint azt a fenti mondat bizonyítja - elmebeteg volt. És mivel egyben DK-s is volt, így nyugodtan megállapíthatjuk, hogy közveszélyes, szektás elmebeteg volt. A reális világlátásáról (pontosabban a realitásérzéke totális hiányáról) mindent elmond, hogy beállt Gyurcsány Fegyenc mögé.
kisfejsze
2017. január 04. 17:23
száll a kakuk a fészkére
kispufi
2017. január 04. 16:57
naiv, sérülékeny embereknek nem való a politika, biztos. de ha mégis erre adja a fejét, az utolsó utáni gondolata kellene legyen ez a szélsőséges, beteges pártszekta.
koronaszepe
2017. január 04. 15:39
Tisztességes dolog Szerzőtől, hogy ezt megírta. Ezer meg ezer ilyen tisztességes, apró dologra lenne szükség, és a haza fényre derülne. De helyette mi van? Megint sajtóklub Ornán tévéjében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!