A Jobbik határőrökkel védetné a határt

2017. január 13. 14:25

Mirkóczki Ádám jobbikos szóvivő arra kéri a kormányt, hogy „ne ész nélkül toborozzon”, hanem közép- és hosszú távon is jó megoldást válasszon a határok őrzésére: a határőrséget. A Jobbik azért örvendetesnek tartja az 500 új határvadász munkába lépését, de 8000 határőrnek jobban örülnének

2017. január 13. 14:25

A Jobbik örvendetesnek tartja az 500 új határvadász munkába lépését, azonban továbbra is önálló határőrség létrehozását sürgeti. Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az uniós tagállamok közül csak Magyarországnak nincs ilyen szervezete, miután 2008-ban megszüntették azt.

Értékelése szerint zavarokat okoz a déli határszakaszon a különböző rendőri egységek áthelyezése, a más megyékből levezényelt rendőröknek nincs meg az a hely- és személyismerete, ami a hatékonysághoz kellene. A jobbikos politikus arra biztatta a kormányt, hogy „ne ész nélkül toborozzon”, hanem közép- és hosszú távon is jó megoldást válasszon.

Kitért arra is, hogy 8000 fős határőrséget tartanak szükségesnek a schengeni határszakaszokon. Az érintetteknek kettős jogállása lenne, azaz alapvetően rendészeti feladatokat látnának el, rendkívüli jogrend bevezetése esetén pedig a honvédelem kötelékébe kerülnének át – magyarázta Mirkóczki Ádám.

(MTI)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
peninsulavaldes
2017. január 14. 15:05
miért a határőrségbe maguktól teremnek az emberek?
kurbitalis
2017. január 13. 22:03
Amúgy, ja, azért küldték Novákot a határvédők közé. Belülről szerzi a híreket? Aki bedől Vona és Novák színjátékának, az buta, vagy végzetesen naív.
thymian
2017. január 13. 19:44
Kurva nagy ötlet pl. Borsodból odahurcolni a zsarukat. Vajon melyik fideszesnek van furikázó cége?
hátakkor
2017. január 13. 19:28
Jelentkezik Kőszeg,Haraszti, Heller
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!