Neve birkaiskola

2016. december 07. 18:59

Tehát a magyar iskolarendszer kvázi büntetőtáborként működik. Irdatlan munka és szenvedés árán verünk a fejükbe egy csomó mindent, de azt nem, hogy azokkal hogyan és mit lehet kezdeni.

2016. december 07. 18:59
Tóta W. Árpád
HVG

„Ebben az a jó hír, hogy sem a gyerekek, sem a tanárok nem hülyék; nem ette meg az agyukat a kóla meg a chemtrail. Ami a tankönyvben van, azt vérrel-verejtékkel megtanulják és megtanítják, a tudás átadásának csatornái nem dugultak el. A rossz hír, hogy mindennek gyakorlatilag annyi értelme van, mint ásatni egy gödröt a foglyokkal, hogy aztán betemethessék. Tehát a magyar iskolarendszer kvázi büntetőtáborként működik. Irdatlan munka és szenvedés árán verünk a fejükbe egy csomó mindent, de azt nem, hogy azokkal hogyan és mit lehet kezdeni. Annak a csomó mindennek jelentős részével egyébként semmit; viszont cserébe nem tanítjuk meg, hogyan találják meg azt az információt, amire épp szükségük van.

Az egész inkább rituálé, mint funkcionális rendszer.

Végül is jogos az államtitkár sértődöttsége, amiért a PISA-felmérés nem veszi figyelembe, »mi történik egy adott ország oktatási rendszerében«. Hanem csak úgy méreget közömbösen, valami globális, plutokrata norma szerint. Holott minden nemzetnek joga van a sajátosságaihoz. Adott ország oktatási rendszerében most az történik, hogy minél kevesebbet akarunk költeni rá, de azt legalább rosszul. Az észak-koreai gyerekek meg mind bebiflázták, hogy mi mindent talált fel Kim Dzsong Il a láthatatlan adó-vevőtől a hamburgerig. Ez is teljesítmény, tessék pontozni! Bezzeg a mozgássérülteknek van külön olimpia, nekünk, hülye országoknak miért nincs külön kompetenciamérés?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tatulus
2016. december 09. 11:02
Ez a mocsadék médiagenyó mer véleményt formálni a magyar iskolarendszerről? Ja, szólásszabadság van - ez a féreg is firkanthat, amit akar!
Bokros Birka
2016. december 08. 22:21
Ne bégess Weisz elvtárs, ne bégess.
kmzs232
2016. december 08. 08:11
tota lehetnél csapatkapitány...
Text adósság
2016. december 08. 08:03
Ismerte volna Totát Halász Judit, így énekelte volna a dalát: Se lát se hall Tota Vény. A világra jött méhlepény.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!