A könnyek hiányoztak, leblokkolt az agyam

2016. december 05. 08:17

Az élet sok területén vannak munkafüggők, felesleges engem misztifikálni. Nem olyan pátosszal teli dolog ez, inkább az a kérdés, ki, mihez van szokva. Interjú.

2016. december 05. 08:17
Hosszú Katinka
Index

Mikor volt legutóbb bűntudata?

Egy órája körülbelül. (nevet) Állandóan van. Titkolni sem tudnám. Másnak ezt nem kell látnia, de én legbelül tudom, hogy egy edzés közepét vagy végét lehetett volna még jobban csinálni. Szerencsére magas szinten vagyok, nem látványos, ha nem 100 százalékos valami. Ha hiányzik fél százalék, akkor az nekem és Shane-nek szembetűnő csak. Évekkel ezelőtt meggyőződésem volt, hogy ennél jobban már nem lehet edzeni. Aztán az élet, a teljesítményem azt mutatja, mégiscsak lehetett. Ha visszagondolok arra, hogy milyen keveset edzettem még akkor is, amikor Amerikába kerültem, el sem akarom hinni, hogy az is én voltam.

Mikor lett munkafüggő? Hogyan alakul ki ez a függés?

Az élet sok területén vannak munkafüggők, felesleges engem misztifikálni. Nem olyan pátosszal teli dolog ez, inkább az a kérdés, ki, mihez van szokva. Amikor Shane-nel úgy döntöttünk, hogy van értelme sok munkát beletenni a 2013-as évbe, akkor kezdtek kialakulni ennek a függőségnek a nyomai. És olyannak képzelem én ezt, mint egy spirál. Egyre jobban és jobban mélyül. Már fel sem tűnik, hogy olyan dolgokat is megcsinálok, amikre korábban nehezen lehetett volna rávenni. Honnan gyűjti a motivációt a mindennapokra? Mindig jókedvű, tényleg élvezi és imádja az úszást, míg például DiRado befejezte az olimpia után. Ön ellenben kínozza magát. Először is a célokat ki kell tűzni. Ezekért a célokért én tűzbe megyek. Régebben is céltudatos voltam, anyukám is tudna erről mesélni, de nem úgy, ahogy most. Most visszagondolva azt mondom, hogy régebben legfeljebb valami cél lebegett előttem. Ha csak a 2013-as és a mostani önmagamat egymás mellé állítom, ég és föld a különbség. Most betonba vannak öntve a célok, ahogy az odavezető út is. A nagy egészet nem látom nap mint nap. A sok kis részcélt viszont igen, kicsikre bontottuk le, hogy egyszerűbb legyen. Nekem nem tűnik fel, nem borzadok el attól, ha egy nap sokat kell edzenem, mert a nagy egészért akarok küzdeni. Az elveszített időt, az elveszített pénzzel ellentétben nem lehet visszanyerni. Ha kihagyok, ha kényelmesebben dolgoznék, nem tudnám visszanyerni. Most a világ előtt vagyok, de az úszás dinamikusan fejlődik. A többiek előtt is van cél, ők is harcolnak. Ha lazítanék, esélyt adnék nekik. Nekem egy kemény edzés nem önkínzás, hanem racionalitás. Hogy a nagy egész, majd 2017. júliusban vagy majd később se okozzon csalódást.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 86 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. december 05. 11:16
Önfényezésben lassan túltesz Havason. Pedig az nagy szó!
liberálzöld.
2016. december 05. 11:04
Bár én nem éreztem, de ha politizál, akkor igen erős kormányzati hátszéllel teszi. Mert ha Gyárfást ölni csak politikai hátszéllel lehet, akkor annak kormányzatinak kell lennie. A többi mind-mind halálra van ítélve szép hazánkban. Ennek fényében nem igazán értem, hogy miért nem kívánod az országnak azt a sikert.
Sulammit
2016. december 05. 10:23
"Shane erre úgy reagált, hogy ő nem fog nekem letérdelni és megcsókolni a gyűrűmet, mert én az ő szemében egy senki vagyok, nem becsül semmire, nem ismer el engem. Nem volt kiabálás, nem volt indulat benne. Csak simán közölte. Később aztán felálltak és elmentek." "Széles Sándor véleményére volt kíváncsi. A mesteredző előbb Tusupról mondott egy-két érdekeset: Shane kezd túlzásba esni. Valóban nem köszön senkinek, lenézi az embe­reket. Remek munkát végez Katinkával, de rajta kívül nincsenek eredményei. Egy jó edző nemcsak egy emberrel tud kiemelkedő teljesítményt elérni. A három olimpiai arany szép teljesítmény, ám most kellene szerénynek lenni."
Morgen
2016. december 05. 10:04
Azt is elmondhatná, hogy neki már senki sem jó. Hargitayt is kikezdték a kedves férjjel. Nem érdekel a beképzelt, minden hájjal megkent férj törtető felesége. Felőlem azt mond, amit akar, a szomszédja lennék, elköltöznék. Amúgy meg: mindegy milyen színekben, sok sikert neki, nyomja az ipart ezerrel! Azért húsz év múlva is szeretnék róla hallani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!