Miben rejlik Paulo Coelho sikere?

2016. november 04. 09:09

A brazil szerző érthető nyelvezetével fogalmaz meg és ad át nagy igazságokat emberek milliói számára. Könnyed stílusával csábítja olvasóit spirituális utazásra és elemzik együtt az emberi lelkeket.

2016. november 04. 09:09
Wágner Rózsa
Vous

Coelho korunk egyik legnépszerűbb írója. A brazil szerző érthető nyelvezetével fogalmaz meg és ad át nagy igazságokat emberek milliói számára. Könnyed stílusával csábítja olvasóit spirituális utazásra és elemzik együtt az emberi lelkeket. Mondanivalóját misztikus, vallásos köntösbe öltöztetve tárja elénk és mutat utat a boldogság megtalálásához, vagy legalábbis alapokat adva a gondolkodáshoz.

Legnépszerűbb műve Az alkimista, de azóta is bármelyikkel milliókat csábít a könyvesboltokba. A neve kulcs az eladáshoz. Októberben jelent meg új könyve magyar nyelven és évek óta Coelho-idézeteket olvashatunk tematikus zsebnaptárjában is.

A realista, filozofikus stílusú művek napjaink kedvelt olvasmányai közé tartoznak, amely azért is nagy dolog, mert a fiatalabb generációval az emberiség kezd leszokni az olvasásról. Mivel a híreket is többen olvassák online formában, a nyomtatott könyvek háttérbe szorulnak. Az interneten rövidebb cikkeket olvasunk, mint papír alapon tettük, ezért lehetnek talán kedveltek az egy-két mondatos szimbolikus nyelvű, szívünkhöz szóló bölcsességek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. január 28. 17:06
Az ilyen ostoba nőkben, mint magácska! :)))))))))))))))
atila68
2017. február 27. 14:25
Kurvajó könyveket olvasnék már a Feritől.
noMores
2017. február 22. 14:48
Cáfolom. Kurvajó könyvek keletkeznek, nem kell leragadni Dosztojevszkíjnél vagy Proustnál, ami a mai nyelvhasználat mellet sokaknak olvashatatlan (fél éve küzdök a Karamazovokkal). El kell ismerni az ő tudásukat is, de nem szabad beszűkülni a 19. század közepéig. Ezenkívül nemcsak külföldi írók közt találni nagymestereket.
atila68
2017. február 21. 13:25
" ad át nagy igazságokat " Az a Puzsér Robi te szerencsétlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!