Nagyatádi és képviselőtársai csizmában jártak a parlamentbe

2016. november 01. 13:29

Mindig büszke voltam rá, hogy kisparaszti családból származom. Rengeteget tanultam a szüleimtől a magyar föld szeretetéről. A Somogy megyei országjárásom során nem hagyhattam ki, hogy lerójam tiszteletemet Nagyatádi Szabó István a sírja előtt.

2016. november 01. 13:29
Vona Gábor
Facebook

Mindig büszke voltam rá, hogy kisparaszti családból származom. Rengeteget tanultam a szüleimtől a magyar föld szeretetéről. A Somogy megyei országjárásom során nem hagyhattam ki, hogy lerójam tiszteletemet a magyar parlament első parasztszármazású képviselőjének, Nagyatádi Szabó Istvánnak a sírja előtt. Köztudott, hogy Nagyatádi és képviselőtársai csizmában jártak a parlamentbe, így tüntettek az úri képviselők őket lenéző magatartása ellen. Ahogy ő járt egykor az országgyűlésbe, úgy vittem én is virágot a sírjára…

»Ma a nép hangját hallottuk a képviselőházban. A grófok és köztük Tisza István meglepve hallgatták ezt a parasztszózatot. Egy egyszerű földmíves gazda tükröt tartott a ház elé, hadd lássa meg benne a mai közigazgatás, a mai törvényhozás és a mai falunak az életét.«

Pesti Napló 1910. július 10-i vezércikke

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mindjárt
2016. november 02. 13:40
Azt legalább tudjuk, hogy Vonát nem verte naponta hülyére a szadista állat apja, ahogy azt a felcsúti cigányoknál szokás.
august
2016. november 02. 08:08
:)) Annyi változás történt a hazai, politikai közéletben, hogy egy árvizi védekezés képsorai után, azóta is gumicsizmás parasztgyereknek, vidéki suttyónak hívják a miniszterelnököt, többek között a Jobbik fóbiákkal küzdő "kemény magja is, miközben cigányozzák -zsidózzák.. Fölöslegesek az ilyen "emelkedett" cikkek,még beidézés szintjén is, amikor a rögvalóságban a legalpáribb csoportosulásokat megszégyenítő gyakorlatot folytatják.. Az idézett írás arra jó, hogy látható legyen a kontraszt.. Ami kicsit sem hízelgő, így igazából a célja is értelmezhetetlen.
Akvínói akvavit
2016. november 01. 21:40
Vona, régebben mérsékelten rokonszenves voltál. Mára visszataszító lettél. Undorodom tőled.
OHM
2016. november 01. 21:26
A szefárd zázrivetcz-vona ismét helyezkedik... Undorodom a politikától és a "politikusoktól" méginkább! lmpvs
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!