Dermesztő hatás

2016. november 26. 17:07

Titkosszolgálati eszközökkel figyelik meg a sajtómunkásokat, poloskákkal rakják tele az MTVA épületét, zsarolással próbálnak meg újságírót beszervezni.

2016. november 26. 17:07
Szabó Brigitta
168 Óra

„Sajátos módját találták a kormányzat és a hozzá kötődő gazdasági érdekcsoportok annak, miként lehet elhallgattatni azokat az újságírókat, akik esetleg oknyomoznak, korrupciós ügyeket tárnak fel vagy úgy egyáltalán olyat írnak, ami nem tetszik az érintettnek. Az, hogy simán helyreigazítási pert indítsanak, már nem elég, tudják jól, ha esetleg nyernek, az érintett médium lehozza a helyreigazítást, »oszt jó napot«. Többet akarnak. Az kell, hogy annak az átkozott ballib újságírónak legközelebb eszébe se jusson kutakodni. Szaporodnak a büntető feljelentések s az azzal való fenyegetések. (...)

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy titkosszolgálati eszközökkel figyelik meg a sajtómunkásokat, poloskákkal rakják tele az MTVA épületét, zsarolással próbálnak meg újságírót beszervezni. A hatalom védekezés helyett támad, megfélemlít, egzisztenciálisan ellehetetlenít. Soha nem látott vehemenciával keresi a szivárogtató forrásokat is, akik belülről bomlasztják a rendszert. Ha nem tudnám, hogy 2016-ot írunk, időnként felpillantanék a laptopomból, hogy megnézzem, nem jött-e valami utasítás az Agitációs és Propaganda Bizottságtól, hogy ebbe a cikkbe mit ne írjak bele. (...)

A hatalom fél, ideges, elege van abból, hogy még mindig vannak médiumok, amelyek megpróbálják a valóságról tájékoztatni a közvéleményt.

Egyre dermesztőbb a hangulat Magyarországon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2016. december 14. 00:26
A szállodáiban? A földbirtokain? Az építőipari cégeiben? A gátépítő konzorciumában? Azt se tudja, mit íratnak alá vele...
Valodi
2016. december 14. 00:26
Kicsin hüle fiam, én kisiparosként akkor kaptam redőrhatósági figyelmeztetést, mely szerint ne konkuráljak árban a KTSZ-szel, amikor a megbízható Orbán papát Kádárék Líbiába küldték tanulmányútra... No, erre varrjál gombot!
Valodi
2016. december 14. 00:26
Igen, műanyag Lenineket öntöttem Orbán Győző elvtárs küldöttségének - vitték ajándékba!
Valodi
2016. december 14. 00:26
Igen, abban konkuráltam a KTSZ-beli elvtársakkal...de ládd-e, most is ők győztek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!