Orbán: Folyamatosan erősödhet Magyarország

2016. november 30. 10:08

A miniszterelnök a Magyar Diaszpóra Tanács VI. ülésén azt hangsúlyozta: gyenge anyaország nem tud jó diaszpórapolitikát sem folytatni, csak az, amelyik erősödik, és növekvő presztízst vív ki magának. Az anyaország erősödése ad alapot egy kiváló diaszpórapolitikához. Orbán Viktor szerint a következő öt évben Magyarország folyamatos erősödésével lehet számolni.

2016. november 30. 10:08

A következő öt évben Magyarország folyamatos erősödésével lehet számolni – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Magyar Diaszpóra Tanács VI. ülésén, Budapesten, a Várkert Bazárban.

A kormányfő rámutatott: gyenge anyaország nem tud jó diaszpórapolitikát sem folytatni, csak az, amelyik erősödik, és növekvő presztízst vív ki magának. Az anyaország erősödése ad alapot egy kiváló diaszpórapolitikához – mondta Orbán Viktor a világban szétszórtságban élő magyarság szervezeteit tömörítő tanács tagjai előtt. Ezzel összefüggésben idézte a friss munkanélküliségi adatokat, amelyek – értékelte – azt mutatják, Magyarország közel van a teljes foglalkoztatottsághoz.

A miniszterelnök arról is beszélt: Szerbia, Montenegró és Macedónia felvétele az Európai Unióba magyar nemzeti és összeurópai érdek. Kiemelte: újabb és újabb erőforrásokra van szükség, és újabb bővítés nélkül az unió nem tudja magát megújítani.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy Magyarország sikeres szomszédokban érdekelt, térségként tud megerősödni és felemelkedni. Ezzel összefüggésben elemi érdeknek nevezte, hogy a V4-ek minden tagjának pozíciója megerősödjön. 

(MTI)

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr. Black
2016. december 01. 18:50
Így van drága miniszterelnök úr ! Jó sok Erős Pistát kell fogyasztani,oszt jónapot !
liberálzöld.
2016. december 01. 08:09
Miért ne erősödhetne? Nem tiltja senki, semmi. Csak a ti balf@xságotok és maffia-kormányzásotok miatt nem erősödik. "Folyamatosan erősödhet Magyarország"
gudmen
2016. november 30. 14:29
t=s
gudmen
2016. november 30. 13:05
de majd jön a gyöztelmi jelentés, hogy az utolso hely mégsem utolso..hanem hátulrol az elsö...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!