Segíthet a munkáltató a családalapításban?

2016. november 17. 10:55

A családbarát munkahelyek azzal is támogathatják a családalapítás előtt álló munkatársaikat, ha intézményektől független perinatális szaktanácsadóhoz irányítják őket - írja közleményében Novák Julianna, az ELTE PPK perinatális munkacsoportjának szaktanácsadója, aki lapunk szakértője is.

2016. november 17. 10:55
Novák Julianna
HR Portál

„A perinatális tudomány egyetlen egységes folyamatként kezeli a szülés-születés időszakát a fogantatástól a következő nemzedék megszületéséig. Egységes keretben foglalkozik az egészséges élettani folyamatokkal illetve ezek kóros formáival, elakadásaival, kudarcaival - írja Novák Julianna.

Majd kifejti, mivel járulhat hozzá a munkáltató az említett akadályok leküzdéséhez. Hogyan nyújthat támogató hátteret a családalapítás előtt álló munkatársak számára 

  • fogantatási nehézségek esetén,
  • esetleges veszteségek feldolgozásában,
  • a pozitív szülésélmény elérése érdekében, 
  • a fenntarthatóság szempontjainak szem előtt tartásával 
  • újabb családbarát intézkedések, kedvezmények bevezetésével?

    Valószínű, hogy nem sok munkáltatónak áll a rendelkezésére ilyen gyakorlati eszköztár, melynek segítségével meghatározhatná a szükséges fejlesztések irányát, az egyes lépések kijelölését. Novák szerint erre kínál megoldást a perinatális tudomány eredményeinek alkalmazása, mely a társadalmi felelősségvállalás jegyében, széleskörű szemléletformálással, az egészségközpontú megközelítés megismertetésével és elterjesztésével járulhat hozzá a fenti célok eléréséhez - írja Novák Julianna.
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!