Szerzőnk, Trinks Ignác úgy döntött: végigcsinálja a Száraz Novembert, tehát egy korty alkoholt nem fogyaszt ebben a hónapban. Náci erről a Mandiner.boron vezet naplót.
*
A repülőtereken kóstoltatott alkoholok kötelező kört jelentenek nekem. Minden érdekel. Legyen az csokis Bailey's Frankfurtban, gintonik Manchesterben vagy ouzo Görögországban. Többnyire jó cuccokat mérnek itt, legtöbbször újdonságokat, újraértelmezett klasszikusokat, vagy ha karácsony előtt járunk, csak simán a klasszikusokat. A Bestillo pálinkaházat személy szerint az ország egyik legjobbjának tartom, képzelhetik, mennyire fájt a szívem, amikor úgy kellett elmennem a ferihegyi duty free kóstoltatópultja mellett, hogy nem kóstolhattam bele a gönci barackba.
Meséltem is szomorúan a promoter hölgynek, hogy mi a helyzet, mire megtudtam tőle, hogy nem tőlem hall először a száraz novemberről, több utassal is találkozott már, aki erre hivatkozva utasította vissza a desztillált zempléni barackokat.
Még rosszabb volt a helyzet a repülőn.
Az osztrák Austrian légitársaság két dologról híres: eléggé pontos, cserébe nem egy Lufthansa, már abban az értelemben, hogy a szervíz jócskán elmarad a német nagytestvértől. Üveges Warsteiner helyett dobozos Ottakringer jár, cserébe borfronton szépítenek, ropogós fehér cuvée vagy éppen zöldveltelini mindig van, és egy jó zweigelt vagy kékfrankos is akad. Többnyire nagyon jó. Száraz November-menü: Almdudler.
Nem mondanám, hogy rosszul jártam vele.