Nagyon fekete péntek

2016. november 25. 11:38

Mi a „Ne vásárolj semmit!” mozgalomhoz csatlakozunk ezen a napon, és erre biztatunk mindenki mást is.

2016. november 25. 11:38
Molnár-Bánffy Kata
Képmás

„Hogy a fogyasztóiság tomboló csúcspontja minden évben éppen a karácsonyi időszak apropóján köszönt ránk, amikor mi, keresztények azt ünnepeljük, hogy jászolban a szalmán, rongyos istállóban megszületett a Megváltó, több mint abszurd!

A fekete péntek nagyon fekete, egyenesen a teljes sötétség szimbóluma. Különösen az a nők vonatkozásában. Mi a »Ne vásárolj semmit!« mozgalomhoz csatlakozunk ezen a napon, és erre biztatunk mindenki mást is. (...)

Szóval, fekete péntek. Ne, kérlek, ne vásárolj! Majd vásárolsz holnap úgyis – az én gyerekem is legót szeretne, és imádják a kókusztejes csirkét is, magamnak is muszáj a karácsony előtti partikra néhány új rongyot beszereznem. Vásárolunk, ez van, ilyen században élünk. Csak próbáljuk meg a gondolkodás képességét még megőrizni egy kicsit! Mert akit a fogyasztóság leszoktat a gondolkodásról, az aztán minden más manipulációnak is könnyen áldozatául esik – hatalmi játszmáknak, politikai befolyásnak, emberellenes tömegmozgalmaknak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2016. november 26. 13:02
Antonioni már elég régen megfogalmazta erről az emberi viselkedésről a véleményét a Nagyítás című filmjében: https://www.youtube.com/watch?v=jqh03zFRx2w A lényeg az utolsó egy percbe van tömörítve.
Sulammit
2016. november 26. 10:06
Na ne szórakozz! Amit fekete pénteken megvehetek 20%-30%-50%-kal olcsóbban, mert szükségem van rá, vegyem meg másnap az eredeti árán? Ha neked tök mindegy, hogy mennyiért veszed meg, pl. a legót a te dolgod, nekem bizony nem mindegy. "Szóval, fekete péntek. Ne, kérlek, ne vásárolj! Majd vásárolsz holnap úgyis – az én gyerekem is legót szeretne,"
formaegy
2016. november 26. 09:28
A magyar szokások, ünnepek nem felelnek meg neked? A fegyvertartás, a napi öldöklés szokásai lesznek a következő hívó szavaid? Vagy minél több autót gyújtsunk fel az utcán, mert vergődni van a csőcseléknek kedve? Vagy törjétek be a kirakatokat, mert az olyan jó buli? Elmentek a francba ezekkel az amerikai baromságokkal! Ha annyira az amerikai marhaságokat majmolod, akkor miért nem költözöl oda?! Természetes, hogy megint egy hülye, hibbant libának jut eszébe egy újabb amerikai majmolás, miközben a karácsonyfája a legdrágább díszekkel, fényáradattal van díszítve.
áfonya
2016. november 25. 23:47
Mi az hogy ne vásárolj ,ballib ebbe is beleugat . Magánügy a vásárlás .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!