Miért rossz ötlet randizni egy nem kereszténnyel?

2016. november 25. 09:08

Kapcsolatba kezdeni egy nem kereszténnyel szinte mindig szívfájdalommal ér véget.

2016. november 25. 09:08
Keresztény Család
Keresztény Család

Ha egy nem kereszténnyel randizol… a szexuális vágyakkal való harc sokkal keményebb lehet

A legtöbb ember számára természetes, ha elérték a megfelelő kort (ez a kor országonként és személyenként persze változó), hogy a randevú célja igazából az együtt hálás. Így ha egy nem kereszténnyel randizol, a legtöbbjük arra számít, hogy előbb-utóbb lefekszetek egymással. Ha a házasságod számára meg akarod őrizni a tisztaságod, ez azért elég kemény kihívás.

Még ha képes is vagy elmagyarázni, hogy pusztán csak találkozgatni akarsz nem pedig a másikkal lefeküdni, a kísértés pillanatában valószínűleg te leszel az egyedüli, aki a sürgetésnek, hogy menjetek tovább, megpróbál ellenállni… Ennek az esélyét pedig csak úgy tudod csökkenteni, ha olyasvalakivel találkozgatsz, aki legalább annyira mint te tisztának akarja megőrizni magát (és téged!).

Ha egy nem kereszténnyel randizol… a házasságod sokkal nehezebbé válhat

Ha egy nem kereszténnyel kezdesz és aztán össze is házasodtok, három lehetőségetek van. Az első, hogy az életedet a párod meggyőzésével töltöd el, megpróbálod rávenni, hogy legyen ő is keresztény, folyamatosan olyan dolgokkal ostromolva melyek az értékrendetekben különböznek. A második, hogy a párod is kereszténnyé lesz (bár az a szomorú helyzet, hogy ez ritkán fordul elő). A harmadik, hogy végül feladod a hitedet azért, hogy megmaradjon köztetek a békesség.

Érdemes végiggondolnod azt is, hogy mindez milyen hatással lesz a gyermekeitekre. Amikor az apa mond valamit, de az anya teljesen mást gondol, a srácok összezavarodnak, szükségképpen csapdába kerülnek mivel valamelyik oldalra kell állniuk. Mégis, hogyan fogjátok felnevelni őket? Fognak járni vasárnap iskolába vagy ifjúsági csoportba? Meg fognak tanulni imádkozni és Bibliát olvasni?

A világ azt mondja, »csak egy randi! Ne törődj a házassággal!« De a keresztények tudják, hogy egy találka még nem jelenti az út végét és a kapcsolatok mindig valahova vezetnek. Ha mégis belevágsz (még akkor is, ha tudod, hogy jónéhány évre vagy a házasságkötéstől), hasznos lenne, ha szembenéznél a találkozgatás céljával. Csak akkor kezdj el közeledni valakihez, ha már késznek érzed magad a házasságra.

Van valaki, aki nagyon tetszik!

A fenti tanácsok jól jöhetnek akkor, ha éppen nem érdekel senki. De mi van, ha már belezúgtál egy nem kereszténybe? Mi van akkor, ha kedves, vonzó és azt gondolod, hogy tiszteletben fogja tartani a hitbeli meggyőződésed?

Ha így érzel, emlékeztesd magad Isten jóságára. Istennek van egy terve az életedre vonatkozóan és türelmesnek kell lenned. Isten terve a sok közül mindig a legjobb. Kapcsolatba kezdeni egy nem kereszténnyel szinte mindig szívfájdalommal ér véget.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 413 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2017. május 11. 00:05
Mennyi marhaság!? Az épp uralkodó darwnini elmélet szerint vándorolt ki Afrikából a homo valamelyik. Más elmélet szerint meg nem. Az az "average iq" az euroamerikai ember módszereivel méri azt az iq-t amely még miránk nézve sem nagyon releváns, nemhogy egy pakira vagy egy busmanra nézve. 70 iq alatt már komoly szellemi fogyatékról beszélünk, ill. a teszt alapján a 70 alatt teljesítőket hívjuk "fogyatékosnak". Sajnos, nem kell már minden diplomához iq110. Lehet, hogy régen ez így volt, de most már simán elvégezheted a szakok jó felét átlagos, tehát 90-110 közötti iq-val. Ami egyébként nem biztos, hogy baj. Ha az orvosit is el lehetne annyival végezni, az azért baj volna, de könyvtárosnak pl. nem kell lángész. Amiben szinte teljesen igazad van (szerintem): "az ilyen vegyes házasságok elpazarolják a genetikai előnyünket"; de azért valamennyi vegyülésre szükség van. Persze, a ma szokásosnál jóval kevesebbre.
Petkó Zsigmond
2017. május 11. 00:05
Mondjak pár ellenpéldát? Bartók Béla, Kodály Zoltán, Katona József, Liszt Ferenc, Paál László...
Petkó Zsigmond
2017. május 11. 00:05
Szánalmas vagy. Miért nem olvasol? Kezdd mondjuk itt, hogy ekkora baromságot ne írjál legközelebb: http://mek.oszk.hu/04100/04187/04187.pdf
acido domingo
2017. február 20. 23:35
Inkább az az elgondolkodtató, hogy a kortársak mennyire lemondtak a 'bigott' eszményekről. (pl. tisztaság, házastársi hűség)) Ha a 'bigottság' levetkőzése megoldott volna bármit is, akkor most mindenki boldog kapcsolatban élne, és az összes pletykalap csődbe menne. A szabadság boldogít, a szabadosság nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!