Magyar átok

2016. november 27. 09:40

Ha Georges-Louis de Buffon nem tévedett, akkor Balázs és műsora nem is igen köthet ki másnál, mint Andy Vajnánál, vagyis a Rádió 1-nél. Csak hogy megtörjék a magyar átkot.

2016. november 27. 09:40
Ficsor Benedek
Magyar Nemzet

Sebestyén munkássága jól ismert: ha egyetlen nevet kellene kiemelni a kereskedelmi szórakoztatás világából az elmúlt évtizedekből, tízből kilencen rá voksolnának. Ez azt is jelenti, hogy a szavainak súlya van. Akkor is, amikor a homoszexuálisokon vagy az egyetemi gólyatáboros nemi erőszak áldozatán gúnyolódik, és akkor is, amikor a celebritások emésztési szokásait elemzi. Balázs ma Magyarországon véleményformáló erő.

Ezért sem mindegy, hogyan kommunikálja munkahelye ellehetetlenítését. Olvashattuk sok helyen, milyen botrányosan végződött a Morning Show története. Amint kiderült, hogy nem hosszabbítják meg a rádió frekvenciaengedélyét, a műsorvezetők úgy döntöttek, lelépnek. Ez persze nem egyezett a vezetőség elvárásaival, összerúgták a port, elindult az üzengetés. Még a jó előre beharangozott utolsó adás is veszélybe került, mert nem volt biztos, beengedik-e egyáltalán a műsorvezetőket az épületbe. A műsor végül elkészült, Balázsék pedig hangsúlyozták: sajnálják, hogy ilyen csúnya, ilyen »magyar véget« ért a Morning Show.

Később a 168 Órának adott interjújában Balázs elmondta, hogy mint minden politikai akaratból létrejött rádió, a Class FM is »bűnben fogant«. »A média rohadtul átpolitizált« – mondta, majd hozzátette, a hatalmi nyomás az ő műsorukon nem érződött. Őket senki sem irányította, vagyis a Morning Show egy független márkanév, amely ugyanúgy ért véget, ahogy elindult: politikai akaratból. »Nagy magyar átok, ami rajtunk ül. Az elegancia, a nagyvonalúság, a szép befejezés nem jellemző ránk« – fogalmazta meg saját tételmondatát a műsorvezető.

Vagyis Balázs – és milliós hallgatótábora – világában létezik egy velejéig korrupt rendszer, amelynek közepén, mint a cápáktól hemzsegő óceánban egy idilli kis sziget, a maga romlatlan élővilágával, ott a Morning Show. Így pedig a műsort bármelyik rádióba elvihetik, hiszen a függetlenség szavatolja a hitelességüket, akárkinél is dolgoznak majd.

Ha Georges-Louis de Buffon nem tévedett, akkor Balázs és műsora nem is igen köthet ki másnál, mint Andy Vajnánál, vagyis a Rádió 1-nél. Csak hogy megtörjék a magyar átkot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. március 02. 17:16
Simicska mester árulót kiált? Röhej!
Mich
2016. december 06. 11:46
G.Lali szokásos szarkenegetése...
Senye Péter
2016. december 06. 11:46
Ha egy takarítónőt elküldenek, az piacgazdaság. Ha egy újságírót, vége a világnak?
noMores
2016. december 06. 11:46
A magyar media ma: http://444.hu/2016/11/25/remelem-nem-rugjak-ki-a-beol-nak-azt-a-munkatarsat-aki-fel-merte-cserelni-a-kormanypropaganda-szorendjet
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!