Nem bujkálok, nincs mitől félnem

2016. november 19. 17:37

Itt nemcsak a személyemet, hanem az egész cigányságot támadják. Megpróbálnak megosztani bennünket. Interjú.

2016. november 19. 17:37
Farkas Flórián
Magyar Idők

Nem volt egyszerű elérni önt. Miért bujkál?

Nincs mitől félnem, nem bujkálok. A munkám elsősorban a vidékhez és a képviselőkhöz köt, mert a cigányság nagyobbik része ott él. Másfelől nem akartam és nem is fogok asszisztálni ahhoz a lejárató hadjárathoz, amelyben egyébként az a legszomorúbb, hogy nemcsak személyemet, de az egész cigányügyet is befeketítik, lejáratják, miközben sok területen óriási eredményeink vannak. A Magyarországon működő roma felzárkózási program Európa egyik legerősebb, szakmai alapokra épített és valós eredményeket hozó programja. Ha csak a botrányt keresik, és arról akarnak beszélgetni, ami tovább erősíti az előítéleteket, abban én nem vagyok partner.

Remélem, nem fog felállni az asztaltól, ha megkérdezem: komolyan azt mondja, hogy az eltűnésének semmi köze azokhoz a vizsgálatokhoz, amelyek például a Híd a munka világába program miatt indultak? Vizsgálódik az adóhatóság, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF). Véletlen egybeesés?

Szeretném aláhúzni, hogy a támadások feltételezésekre alapultak. Vannak vitás kérdések, de ezeket nem a sajtóban, hanem az erre irányuló vizsgálatokon lehet feltárni és rendezni. Törvénytisztelő állampolgárként pedig állok minden vizsgálat elé. Az OLAF esetében sem tettem másként. Az, hogy az ellenzék és a baloldali sajtó körbelövöldözött, és mindenhova odarakta a képemet, egy tipikus karaktergyilkossági kísérlet. Az pedig különösen fáj, hogy rajtam keresztül sikeres, mintaértékű programokat is megpróbáltak lejáratni. (...)

Ilyen fontos Farkas Flórián, hogy az ellenzék mindenáron megpróbálja »levadászni«?

Mint már említettem, itt nemcsak a személyemet, hanem az egész cigányságot támadják. Megpróbálnak megosztani bennünket. Miért? A hadjárat az önkormányzati választás után kezdődött, mivel akkor világosan kiderült, hogy mire voltunk és mire vagyunk képesek. Mindenütt, ahol a Lungo Drom jelöltet állított, nagyon komoly eredményt ért el a helyhatósági választáson. A Fidesz után mi szereztük a legtöbb mandátumot! A Fidesz körülbelül 3500, mi pedig 2400 helyet fogtunk, míg az utánunk következő Jobbik csak 468-at. Ez azt jelenti, hogy sikerült a magyarországi cigányságot egy saját közösségi érdekeit felismerő és azt képviselő, kikerülhetetlen politikai tényezővé szervezni. Mindehhez pedig párosul egy valóban sikeres felzárkózási program, amit a kormánnyal együttműködésben hajtunk végre, míg az előző kormányok roma­stratégiája abban merült ki, hogy segélyen tartották a cigány közösségeket, hogy azok minél kiszolgáltatottabbak legyenek az aktuális hatalomnak. Na ezért is ütnek minket!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 199 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ellensúly
2016. november 20. 23:33
Ehhez a „Nem bujkálok!” mondathoz körülbelül olyan vastag arcbőr kellett, mint Gyurcsány emlékezetes válaszához arra a kérdésre, hogy törvényesen és tisztességesen szerezte-e a vagyonát: „Mi az hogy, nagyon is!” Remélem, egyszer fogják egymás közeli társaságát élvezni a cellában ezek a bűnözők.
Bástyaelvtárs
2016. november 20. 20:23
na, a cigányság rogán antalja.... Nem az a bajom vele, h cigány hanem , h ugyanolyan tolvaj mint a fideszes többi politikus.
Holobohóc
2016. november 20. 18:44
Másfél milliárd forintot basztak el. És szinte biztos, hogy megússza a retkes kokeró.
Mindjárt
2016. november 20. 17:33
Miért félne? Egyik lopós cigány nem von felelőségre egy másik lopós cigányt. Szegény Magyarország !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!