Lenne kiút az ördögi körből

2016. november 16. 18:11

A „Nyugat” azonban mintha mindent megtenne azért, hogy mi maradjunk Európa Bangladese, ahová az olcsó munkaerőért jönnek csak a befektetők.

2016. november 16. 18:11
Bálint Eszter
Krónika

„A 22-es csapdájába került Románia: a megfontolatlan, össze nem hangolt, húzd meg, ereszd meg politikák miatt lassan teljes a káosz, s a román jegybank elnöke is mindössze felvázolja, hogy mekkora a gond, de megoldásjavaslatot – azon túl, hogy nem kellene kampányban fizetést emelni és adókat csökkenteni – nem ad.

(…)

A »Nyugat« azonban mintha mindent megtenne azért, hogy mi maradjunk Európa Bangladese, ahová az olcsó munkaerőért jönnek csak a befektetők, hogy majd az itt éhbéren legyártatott bútort, divatárut stb. sokszorosáért kínálják nekünk is. Hiszen ha jól megnézzük, semmi sem olcsóbb már nálunk, sőt. Ezen a helyzeten pedig mielőbb változtatnunk kell, és a politikum, illetve az üzleti szféra mellett ránk, egyszerű polgárokra is nagy feladatok hárulnak. Ha rajtam múlna, akkor első körben a helyi termékek fogyasztása mellett valamivel nagyobb adófegyelmet is javasolnék – hiszen ha mindig azon jár az eszünk, hogyan bújjunk ki az adózás alól, akkor mi se várjunk autópályát vagy sült galambot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. november 17. 07:17
Ha már a V4-ek kicsúszott a kezükből, a maradékot meg akarják tartani.
avmanster
2016. november 16. 20:07
korábban is sok baj volt a román politikai elittel. mára viszont hála a román korrupcióellenes ügyészségnek egyáltalán nem létezik román politikai elit. épp a helyi politikusok nyírása zajlik. így viszont a csak a legalja kalandor alakok hajlandóak belemenni a megüresedett politikai helyekre. olyanok akiknek nem számít ha a vége pár év börtön lesz, nekik benne van a pakliban. addig is jól élnek. a rossz politikusoknál is rosszabb egy országra nézve, ha egyáltalán nincsenek politikusaik.
noMores
2016. november 16. 19:34
Sajnálatos, hogy a K-Európa országai képtelenek belátni, hogy az egyetlen kiút a nihilbe vezető spirálból az oktatás fejlesztése. Izland vagy Finnország példájából képtelenek tanulni: ugyanis a begyepesedett szocialista kultúra beépítette a korrupciót a teljes rendszerbe, ez pedig a versenyképességet viszi el, végső soron pedig az önző, szűklátókörű, gerinctelen korrupt vezetők érdeke, hogy ne legyen okos a választópolgár, hisz azt nem lehet populista demagógiával manipulálni. Gyökér vezetők és tolvaj elit miatt ezek az országok megrekedtek. Csehországnak és Szlovániának van esélye, Lengyelországban elkezdték az oktatási reformokat (ugyan a demokráciát most épp orbánosítják), Romániában talán történik valami a korrupció ellen, de a többiek - köztük mi is - szakadunk le, ahogy meg van írva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!