A liberálisok szerint a világ

2016. november 16. 18:26

Vannak tehát ők és mi, a taplók. Ők mindig pontosan tudják, hogy mit kell gondolni, mondani, tenni és azt is, hogyan. Mi nem. Buták vagyunk és makacsok.

2016. november 16. 18:26
Aristo
Aristo

„A következő tipikusan idézett ellentét a vidéki és városi népesség eltérő preferenciái. A vidékiek ugyanis alapvetően gyökerek a haladó közvélekedés szerint. Életük a kukoricaföld és a trágyadomb között telik, fogalmuk sincs olyan fontos dolgokról, mint a gender, vagy a világmegváltás más, haladó eszközei. Sőt. Odáig mennek ostoba megátalkodottságukban, hogy nem is érdeklik őket ezek a dolgok. Nem tudják, amit a haladók annál inkább: a világ csak megváltva jó. Már ha túléli a megváltást. Vidéken nincsenek egyetemek, buzibárok és felfegyverzett néger polgárjogi mozgalmak, melyek egyértelműen a haladás nélkülözhetetlen kellékei. Az láthatóan fel sem merül bennük, hogy mennyire »demokratikus« dolog honfitársaink egy jelentős részét primitív állatként minősíteni.

Hogy ezek az ellentétek mennyire beleették magukat a balliberális gondolkodásba, azt mi sem jelzi jobban, mint hogy már a brexit, sőt Orbánbasi győzelmei esetében is ezeket hallottuk. Vannak tehát ők és mi, a taplók. Ők mindig pontosan tudják, hogy mit kell gondolni, mondani, tenni és azt is, hogyan. Mi nem. Buták vagyunk és makacsok.

Az egy percig sem kedvetleníti el őket, hogy eddig ahányszor arra mentek a dolgok amerre ők kormányozták őket, mindannyiszor a szakadékban találtuk magunkat. A szakadék alján azután megsértődtek, kijelentették, hogy miattunk kerültünk oda, mert nem a kellő pontossággal követtük útmutatásukat és durcásan tűrték, hogy a hátunkon őket is kivigyük belőle. Aztán leporolták magukat és kezdték előröl. Bizonyára valami igen csúf dolgot követtünk el és ők a büntetéseink.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. november 17. 11:31
bölcsbagoly [Hozzászóló kiszűrése] 2016. november 17. 06:05 A PS-nál is beírtam: Egy mondat kivételével egyetértek Aristóval. Ez a mondat így szól: “Libsinek nem születik senki.” Biológusként állítom, hogy ez nem igaz. Az önzést, egoizmust nem tanítják sehol, a szülők sem igen nevelik erre a gyereküket s mégis ez a jellemvonás műár az óvodáskorú gyerekben megmutatkozik." Vagyis ezek nem libsiknek születnek, de az önzésüket, nagypofájúságukat, képmutató jellemtelenségüket a liberálizmusban tudják jól kamatoztatni. Ezért lesznek liberálisok. Ahol a kommunizmus volt uralkodó ott kommunisták lettek, ahol a fasizmus, ott fasiszták, l: Olaszország. Hitler alatt azért nem mert Hitler nem engedte őket érvényesülni.
bölcsbagoly
2016. november 17. 06:05
A PS-nál is beírtam: Egy mondat kivételével egyetértek Aristóval. Ez a mondat így szól: “Libsinek nem születik senki.” Biológusként állítom, hogy ez nem igaz. Az önzést, egoizmust nem tanítják sehol, a szülők sem igen nevelik erre a gyereküket s mégis ez a jellemvonás műár az óvodáskorú gyerekben megmutatkozik. Ahogy az irigység, az öntörvényűség, a szadizmus, stb. is. A neveléssel ezeket korlátok közé lehet szorítani, szabadon engedve viszont elburjánzanak és szörnyeket szülnek. Ráadásul minden generációban újratermelődnek s ha megtalálják a megfelelő közeget, termőtalajt, akkor kiteljesednek. Az átkosban az irigység volt a kulcsszó, az irigyeknek állt a vásár (egyenlőség jelszó alatt), ma az önzés (a jogok erőltetésével, a kötelességek nem ismerésével, tagadásával). S ami még rosszabb az irigyek beolvadtak az önzők táborába (ami a tied az az enyém is, ami az enyém ahhoz neked semmi közöd - jelszó alatt).
VakzKommondor
2016. november 16. 23:08
a négerekkel mit is kellene csinálni?
Lotti
2016. november 16. 22:59
Elementáris ez a vitriolos humor. Nekem nagyon bejön. Csak az zavar, hogy soha egyetlen félmondata sincs ami a "saját oldala" kritikájaként , önkritikaként lenne értelmezhető. Kizárólag csak a másik oldalon lelhetők fel hülyék meg gonoszok ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!