Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

A független

2016. november 06. 16:56

A törhetetlen szemüvegű Ungváry Krisztián szükségét érezte, hogy nyilatkozzon október 23-i szereplése kapcsán. Nem tudom pontosan, minek is nevezzem azt az interjút.

2016. november 06. 16:56
Aristo
Pesti Srácok

„A törhetetlen szemüvegű Ungváry Krisztián szükségét érezte, hogy nyilatkozzon október 23-i szereplése kapcsán. Nem tudom pontosan, minek is nevezzem azt az interjút. Egyrészt felfogható mentegetőzésnek, másrészt viszont szemmel láthatólag büszke arra, ami történt. Annak, hogy Ungváry Krisztián miről mit gondol, tulajdonképpen nincs sok jelentősége, számomra legalábbis. Sokkal fontosabb az a szerep, amit az interjú során is magára ölt. Ez a szerep pedig a független értelmiségi szerepe.

(...)

Az interjú hátralévő részében aztán végképpen kitör a független értelmiségi hősünkből. A kormány után sorra-rendre elküld mindenkit melegebb éghajlatra. A független értelmiségi ugyanis, amennyire bonyolultnak látszik annyira egyszerű. A lényeg: semmivel sem szabad egyetérteni, mert akkor már nem független, hanem elkötelezett. Ha rámutatok, hogy mindenki hülye, abból logikailag az következik, hogy én viszont okos vagyok. Fontos, hogy ne nagyon állítsak semmit, mert akkor majd jön egy másik független és jól lehülyéz. Hogy ne állítson semmit, az persze nem esik a független értelmiségi nehezére, mert többnyire lövése sincs arról, hogy mit kéne csinálni.

(...)

Az interjú slusszpoénjaként azt mondja Ungváry, hogy Orbánbasit csak akkor lehet leváltani, ha ő és egy jobbikos majd jót tudnak együtt fütyülni a fütyülőjükkel. Ez engem valahogyan kísértetiesen a Macbethben elhangzó jóslatra emlékeztet: »Macbeth legyőzve nem lesz, míg csak a/ Birnámi erdő nem mozdul maga,/ S nem mászsza meg a dunsinán-hegyet.« Ebben pedig az a kísérteties, hogy annak idején Macbeth sem gondolta, hogy ez lehetséges.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 228 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2016. november 08. 07:37
Logogrif [Hozzászóló kiszűrése] 2016. november 8. 06:17 @catalina9 És !??? Tessék már valamivel indokolni is!!!Legalább a székeky-forma kabátot kellene megemlíteni! Vagy valami mást!?Bozo!" ezt mire írta?
n0ri68
2016. november 07. 19:31
Azt hiszem, Ungváry valamit tényleg jól csinál, most balról mentek neki a mandinernek adott interjúja során.
mucsay
2016. november 07. 17:35
nem olvastam sehol kuncze elmésségeit ungváry hisztiánról, ti igen?
Valodi
2016. november 07. 16:03
"Hogy ne állítson semmit, az persze nem esik a független értelmiségi nehezére, mert többnyire lövése sincs arról, hogy mit kéne csinálni." A hülye függetlenje! Azt se tudja, mit kellene csinálni! Bezzeg lángeszű/lelkű Viktorunk tudja, ni: "...A Fidesz – az uniós szabályozással és gyakorlattal egyezően – a helyi, regionális termelésre, értékesítésre, valamint a kistermelői élelmiszer-előállításra úgy tekint, mint a vidéki lét és a biztonságos élelmiszer-ellátás alapjára.... A kisebb gazdaságokban a növényi és állati termék előállítása környezetbarát módon megoldható... támogatási programokat indítunk a vidéki településeken, ... figyelemmel a szociális, kulturális, gazdasági és ökológiai szempontok összhangjára, a helyi kezdeményezésekre, a helyi erőforrások feltárására….” Kizárólag konspirációs megfontolásból azonban ezt a látszatot kelti: "Megjelent az a rendelet, amelyben már jogi erővel jelölik ki a jövőben mintagazdaságként működtethető agrárvállalkozásokat. Meglepetés nincs, a korábbi jelzéseknek megfelelően valóban az OTP elnök-vezérigazgatójának agrárholdingjába, a Bonafarmba tartozó két cége, a Bólyi és a Dalmandi Mezőgazdasági Zrt. lett mintagazdaság." Ugye, milyen nagy stratéga?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!