Balos szubkultúrához vonzódik Szőcs Géza?

2016. október 19. 11:13

Teljes képtelenség ugyanis, hogy Havasi a balos szubkultúra iránti vonzódással vádolhatta volna meg azt a Szőcs Gézát, aki az 1980-as években betiltott ellenzéki kiadványok szerkesztése miatt többször ült a román államvédelmi hatóság börtönében.

2016. október 19. 11:13
Zsuppán András
Válasz.hu

Megkérdezte a Hírt TV Szőcs Gézát, a kormányfő kulturális főtanácsadóját a Népszabadság ügyéről. Szőcs a magyar közéletben egyre szokatlanabb módon emberi hangú, nem kárörvendő, a történéseket nem a pillanatnyi politikai logika szerint értelmező választ adott. (...)

Az Origo azt állítja, megkérdezték Havasi Bertalant, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetőjét Szőcs kijelentéseiről, és ezt a választ kapták: »Érthető, hogy vannak, akik vonzódnak a balos szubkultúrához, és nekik most hiányérzetük van.«

Én azonban ezt egyszerűen nem hiszem el. Teljes képtelenség ugyanis, hogy Havasi a balos szubkultúra iránti vonzódással vádolhatta volna meg azt a Szőcs Gézát, aki az 1980-as években betiltott ellenzéki kiadványok szerkesztése miatt többször ült a román államvédelmi hatóság börtönében, súlyos kínzásokat szenvedett el, és végül emigrációra kényszerült. És aki nem rég a német PEN Clubnak küldött nyílt levélben világossá tette, bármilyen problémák vannak is, Magyarországot képtelen vádakkal illetik, mert itt »nem sérülnek a gondolatszabadsághoz, a lelkiismereti szabadsághoz, a véleményszabadsághoz való jogok. A cenzúra ismeretlen. Az internethasználatot tekintve, nemzetközi felmérések szerint, Magyarország a világ három legszabadabb országának egyike. [...] Le kell szögeznünk: írót vagy újságírót gondolatai miatt már hosszú ideje nem ér bántódás Magyarországon.«”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
na még ez is
2017. január 04. 13:13
Havasi pedig egy ostoba kormányszóvivő. Ennyi.
balbako_
2016. november 13. 14:01
Szőcs Géza egy becsületes magyar ember. Ennyi
balbako_
2016. november 13. 14:01
Nem román MAGYAR!
BPasternak
2016. október 26. 18:59
Egy kultúrharc kellős közepén, amelyben egyébként is vesztésre állunk – ugyebár "azé a nép, aki megműveli, tehát aki ellátja gondolatokkal, eszmékkel" –, nincs helye az olyan kultúrpolitikusoknak, akik folyton kikacsintgatnak, kokettálnak vagy éppen kritikus ügyekben belülről bomlasztanak. Még több Vidnyányszkyt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!