A rendkívül erős fertőzés sok ültetvényt megviselt a borvidékünkön. Lehetett látni olyan ültetvényeket, ahol a fertőzés szinte lekopaszította a lombozatot. Az idei évben ismét kritikussá vált a permetezési fordulók betartása. Szerencsére nálunk ez a munka jól sikerült, igaz 12 permetezéssel tudtuk megvédeni az ültetvényeinket.
Az első szüreti napunk relatíve későn, szeptember 17-én volt, ekkor kezdtük rozénkhoz szüretelni az alapanyagot. Ez a bor üde, ropogós savú, igazán finom illatokkal teli lett. November közepén kerül majd a polcokra.
A mindent eldöntő szeptember végül elég hektikus lett. A hónap végére szerencsére jött 12 ragyogó nap, ez idő alatt a szőlő megtáltosodott, és komoly cukrosodás indult el. Október 8-án Virághegy dűlőnkön Merlot fajtánk 22,5-23 mustfokot ért el, amikor leszüreteltük. Végül az utolsó szüreti napunk október 18-án volt.
A furcsa, időnként szeszélyes és küzdelmes év után kitűnő paramétereket mutató borok születtek. Az új borok most fantasztikus szín intenzitást, elképesztő illatokat, és nagyon magas beltartalmat mutatnak. Úgy gondolom, elégedettek lehetünk, és megköszönjük a Mindenhatónak, hogy ilyen borokat adott ebben az évben.