Három hete nincs meg a körúti robbantó

2016. október 16. 14:28

Ha a magyar terrorelhárításnak az sem tűnt fel, hogy több százezer SIM-kártyát vettek hajléktalanok nevére, akkor a robbantó megtalálására sem lehetnek komolyabb kilátásaink.

2016. október 16. 14:28
Vadai Ágnes
DK-közlemény

„Ma pontosan 3 hete, hogy valaki egy szögbombát robbantott fel a Teréz körúton, súlyosan megsebesítve két magyar rendőrt. Ha bármely európai országban ilyen történik, a terrorelhárítás órákon, de legkésőbb napokon belül megtalálja az elkövetőt.

A magyar hatóságoknak ahhoz is egy nap kellett, hogy nyilvánosságra hozzanak egy fotót a robbantóról, 3 hét alatt pedig mindössze annyit tudtunk meg, hogy a robbantó hányszor öltözött át, milyen ruhákban jár és honnan, mennyiért öltözködik. Jövő héten talán azt is megtudhatjuk, hogy milyen filmeket szeret, és hogy hány cukorral issza a kávét, a magyarok ettől azonban nem érezhetik magukat nagyobb biztonságban. Ha a magyar terrorelhárításnak az sem tűnt fel, hogy több százezer SIM-kártyát vettek hajléktalanok nevére, akkor a robbantó megtalálására sem lehetnek komolyabb kilátásaink.

A Demokratikus Koalíció szerint a körúti robbantó esete megmutatta, hogy működésképtelen a magyar terrorelhárítás. A DK szerint meg kell szüntetni a TEK-et és szakmai alapokra kell helyezni a terrorelhárítást, hiszen hiába vannak magasan képzett kommandósaink, ha nem hozzáértők felelnek a felderítésért és a szakmai irányításért. A DK szerint nyugtalanító, hogy 3 hét elteltével sem tudjuk, ki próbált meg megölni két magyar rendőrt Budapest szívében.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 205 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2016. október 20. 14:53
Ágnes! Ideje bocsánatot kérned! Megint.
nutyer
2016. október 17. 15:21
Elmebeteg bűnözőket a világ legnehezebb dolga megtalálni - hogy te, meg proliomos gazdád megvan, az ritka kivétel.
kaltran
2016. október 17. 14:49
Az a kisebbik baj, hogy 3 hete nincs meg. A nagyobbik az, hogy a Vadai több mint 3 hete megvan.
tothjanj
2016. október 17. 11:40
"Három hete nincs meg a körúti robbantó" ULTIMÁTUM!!! Ha ma este hat óráig nem tájékoztatják a közvéleményt, akkor a DK végleg kivonul a parlamentből!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!