A bűnös bánata

2016. október 18. 17:07

Rogán Antal bocsánatot kér. Nem jár Canossát, nem vezekel, hamut sem hint a fejére. Arcán a bűnbánat legapróbb jelét sem látni, így a miniszteri szánom-bánom nem különbözik a Horn Gyula-i „na és”-től.

2016. október 18. 17:07
Ugró Miklós
Magyar Nemzet

Valójában nem is nagyon érti, hogy miért kell a fél világ szeme láttára magába szállnia: hát olyan főbenjáró bűn lenne az a kis helikopterezés? Akár akceptálhatnánk is Rogán Antal értetlenségét, az a kis légi út tényleg nem egy világra szóló skandalum. Hazánkban demokrácia van, s ha minden ember nem is, a politikai elitnek minden tagja egyenlő. Márpedig közülük egyik sem lakik szociális bérlakásban, nem a BKV járművein közlekedik, s nem a Máltai Szeretetszolgálat ingyenkonyhájától rendeli a rákkoktélt. Aki nem sajnálja a saját pénzét helikopterezésre, az röpködjék tetszése szerint. Ha csak erről lenne szó, hamar napirendre térne fölötte a kritikus közvélemény. Érzi ezt Rogán is, ezért igyekszik összes vétkét kizárólag a helikopterezésre leszűkíteni. »Igen, hibáztam, amiért önök joggal szedik le rólam a keresztvizet« – kezdi nyilvános gyónását, mintha belátná, hogy súlyos helytelenséget követett el. De mindjárt a tanulságot is levonja, amivel relativizálja a bűneit: »Politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, akkor sem, ha a felesége elég ügyes üzletasszonyként megengedheti magának.«

A feleség üzletasszonyi ügyességének mibenléte hétpecsétes titok. Konkrét ismeretek hiányában kénytelenek vagyunk azt feltételezni, hogy ügyesen pumpolja a szüleit és a férjét. Jellemző viszont, hogy Rogán mily következetesen kerüli azt a tényt, hogy helikopterezését első indulatában letagadta. Magyarán pofátlanul belehazudott az őt kérdező újságírók, végeredményben az egész nép szemébe. De miért is hozakodna elő Rogán a hazudozással? Olyan mindennapos, magától értetődő megnyilvánulás az a pártban, hogy szóra sem érdemes. Így érthető, hogy az ügyről nyilatkozó fideszesek csak a helikopterezést említik meg (ők nem csinálnak ilyet, de egyébként senkinek semmi köze hozzá), a hazugságról mintha nem is hallottak volna. Arról pedig végképp hallgatnak, hogy amíg Rogán tagadásban volt, fenyegetőzött is. Azt mondta, mindenkit beperel, aki a helikopterezésről írni merészel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2016. október 19. 14:53
Miklós, te is eladtad a lelked ennek a hitvány söpredéknek. Pedig tudhatnád, nem létezik olyan ember, aki valóban együttérezne egy olyan oligarchával, aki valamiért távolabb került a húsosfazéktól.
Tatulus
2016. október 19. 11:00
A ténytől függetlenül, hányingert kapok, ha összehasonlítom korábbi cikkeit a maival! Gerinctelen, megélhetési nyalonc!
liberálzöld.
2016. október 19. 10:50
Ami tény: Rogán egyetlen nap alatt elqrta 2 havi fizetését. De ettől még megélnek, mert a sikeres üzletasszonyka nej simán összehoz annyit. A fene sem hitte volna, hogy ennyit költ szopatásra a felső tízezer.
Bicska Maxi
2016. október 19. 00:01
ez is csak egy szarházi fideszes, a legrosszabb fajta fajtából
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!