A Népszabadság és a fánkok helyzete a mai Magyarországon

2016. október 17. 14:13

Ez a magyar hírműfaj rövid távú jövője: a közpénzünkkel kitömött tulaj által vásárolt csatornán a tulaj saját lábon álló nejének bizniszét hirdetik prime time-ban.

2016. október 17. 14:13
Seres László
Seres László
HVG

„Néhány nappal azután, hogy a Népszabadság elvesztette napilap jellegét, példaértékű esemény szemtanúi lehettünk a TV2-n: a kritikus közéleti kérdésekről letiltott munkatársak kétszer is beszámoltak egy budapesti fánkozó megnyitásáról, kínálatáról. Egyszer az esti hírekben (»Cukormázas fánkkülönlegességek« – foglalta össze a hírértéket a Tények Extra az alsó sávban), egyszer másnap reggel, a közéleti beszélgetős műsorban (»A fánkok is lehetnek divatosak«). Teljesen nyilvánvaló hogy az »Általunk lejáratott geci milliárdosok« sorozat után a Vajna-tévé kiadta a »Karoljuk fel a magyar kkv-kat« mottót, tehát az ön új kazincbarcikai duguláselhárító műhelye is bármikor bekerülhet a Tényekbe.

Ez a magyar hírműfaj rövid távú jövője: a közpénzünkkel kitömött tulaj által vásárolt csatornán a tulaj saját lábon álló nejének bizniszét hirdetik prime time-ban (amely biznisz egy napra rá »váratlan technikai okok miatt« be is zárt, türelmünket kérik, addig is mindenki vegyen gyémántot a tulaj nejének másik boltjában), a tulaj korrupt haveri köre pedig tabu. A hírérték szó soha ekkorát nem veszített értékéből.

A manipulált hírek és a manipulált hírsorrend után a politikai kézivezérlés újabb, logikus következménye a nem-hírek, nem-események hírekként és eseményekként történő bemutatása. Ez a műfaj eddig is itt volt persze, de a fentről történő kézivezérléssel mégiscsak szintet léptek a fiúk. Vajna Timi cukormázas fánkkülönlegességei a rezsim szervilis médiaügyi elvárásait, és ezzel magát a rendszert leplezték le. Váratlan technikai okok miatt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2016. október 25. 22:28
Miért kellett a Népszabit idekeverni. Több sor, több pénz? Pedig így is megírhatta volna: - A fánkot utálom, Timit ki sem állhatom. A TV2 szar, a rezsim pedig rothadt. Tetszettek volna megvenni, akkor olyan program lenne amilyet kívánna.
cutcopy
2016. október 24. 14:28
Tehát Vajnáéknak fánkozó helyett a Népszabadságba kellett volna fektetniük.. )
cutcopy
2016. október 24. 14:28
Valahogy a szocik nyócéve alatt sok minden tönkre ment de Vajna cége nem.. )
briganti
2016. október 20. 00:56
Te édesanyád melyik kijáratán jöttél e világra? A kérdés költői, ne zavarjon. Hja, és a legyek se, ez a sorsod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!