Lumpenpolgárok

2016. október 11. 07:12

A jó közérzet egyik titka a rossz memória. Jó lenne elfelejteni, hogy az ellenzékben töltött nyolc év alatt mi szúrt szemet a polgári oldalon, milyen, a politikai szerepekhez, tisztségekhez, illetve hatalmi körökhöz köthető meggazdagodások, költekezések váltak témává.

2016. október 11. 07:12
Körmendy Zsuzsanna
Magyar Nemzet

A jó közérzet egyik titka a rossz memória. Jó lenne elfelejteni, hogy az ellenzékben töltött nyolc év alatt mi szúrt szemet a polgári oldalon, milyen, a politikai szerepekhez, tisztségekhez, illetve hatalmi körökhöz köthető meggazdagodások, költekezések váltak témává, amelyeket a partvonalra kényszerült jobboldal akkor pellengérre állított, a kormányon lévő balliberális oldal pedig rendesen és kivétel nélkül elsikált. Ma már az sem biztos, azok kerültek-e az előtérbe, akik igazán érdekesek voltak. Tocsik Márta néhány száz milliós sikerdíja még az inflációs rátával felszorozva is nevetséges tűpénz az egyik napról a másikra cégtulajdonossá, közpénzeket sorozatban elnyerő vállalkozóvá, médiaguruvá, kaszinótulajdonossá váló »szupertehetségek« meggazdagodásának árnyékában. A kétségkívül fontos migrációs kérdés azonban nem lehet mentsvára annak a jelenségnek, hogy elitcsere helyett a lumpenpolgárok örömére inkább csak szerepcsere történik, körülbelül Pokorni Zoltán ama urizálásra vonatkozó megjegyzése óta. Egyetlen politikai erő sem szerezhet magának erkölcsi örökbérletet, naponta és minden lépésével azt kellene bizonyítania, hogy méltó a választók bizalmára. A demokráciában nincsen paraván, ami az előtérben látszik, az van a háttérben is.

Ha a rusztikus kiállású Németh Szilárdra van bízva az, hogy a Népszabadság megszűnését rossz ómennek vélő Fukuyamával szemben meggyőző érveket soroljon arról, hogy nincs miért krokodilkönnyeket hullatni, akkor baj van a Fidesz önértékelésével. Akkor Valóság nagybátyánk nagyon messzire utazott. Azt senki nem várja, hogy Fukuyama tisztában legyen a magyar viszonyokkal, de arra azért érdemes fölfigyelnünk, hogy nem »a legnagyobb ellenzéki lapról«, hanem »a legnagyobb független lapról« esik szó twitteres bejegyzésében, bár Amerikából a Klubrádió is függetlennek látszik. Csakhogy ami rövid távon haszonnal kecsegtet, az hosszabb távon katasztrofális lehet. Rendes polgári demokráciában a kormányzó párt alelnöke nem fogadhatja üdvrivalgással a legolvasottabb ellenzéki lap tönkremenetelét, mert nem sportszerű, nem elegáns. Idősödő dívák veszik le lakásukból a kellemetlen tükröket, a Fidesznek bele kell néznie az ellenzéki vagy az általa ellenzékinek tartott sajtóorgánumok tükrébe, és azt kell üdvözölnie, ha a tükör visszakerül a helyére.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2016. október 12. 01:10
Itt jegyezném meg, hogy amíg Lajos jóban volt Viktorral, a Magyar Nemzet konkrétan olvashatatlan, bolsevik hányás volt.....
smarton
2016. október 11. 18:16
"milyen, a politikai szerepekhez, tisztségekhez, illetve hatalmi körökhöz köthető meggazdagodások, költekezések váltak témává, " Lehet, hogy Zsuzsika ilyen árnyaltan olvas be simlis Lajosnak? Talán nem elég a fizetés?
smarton
2016. október 11. 18:12
". Azt senki nem várja, hogy Fukuyama tisztában legyen a magyar viszonyokkal, de arra azért érdemes fölfigyelnünk, hogy nem »a legnagyobb ellenzéki lapról«, hanem »a legnagyobb független lapról« esik szó twitteres bejegyzésében, bár Amerikából a Klubrádió is függetlennek látszik." Legnagyobb független lap??? Zsuzsika, ma rossz napod van, szűkülnek az agyban az erek.
balbako_
2016. október 11. 16:37
Milyen szerencsés a szerző, hogy rögtön a tulajtól megtudhatja miképpen történt az ő meggazdagodása és azt megoszthatná a maradék olvasótáborral. Nosza!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!