Óriási szerepzavar a közmédiában

2016. október 05. 23:13

Tehát a tények: az LMP azt állítja, a kormány lop. A közmédia ezt nem akarja kiadni.

2016. október 05. 23:13
Kárpáti Márton
comment:com

„Tehát a tények: az LMP azt állítja, a kormány lop. A közmédia ezt nem akarja kiadni, arra hivatkozva, hogy a közlemény nem járhat mások személyhez fűződő jogainak sérelmével, különös tekintettel a közszereplőnek nem minősülő személyek személyiségi jogaira.

Ha jól értjük, itt a kormány személyhez fűződő jogai sérülnek (WTF?). Ami persze könnyen lehet, de ezt egyáltalán nem az Országos Sajtószolgálat szerkesztőinek kell eldöntenie. Ha a kormány úgy érzi, hogy az LMP vagy bármelyik másik párt (mert itt nem az LMP a lényeg, hanem az elv) nem állít igazat, perelje be. Az OS nyugodtan hivatkozhatna egy ilyen esetleges jogi nyílzápor közepette arra, hogy csak a dolgát tette, amikor kiadta a közleményt. Nem az ő feladata megvédenie a kormányt. Ráadásul oda-vissza elhangoznak időnként ennél sokkal cifrább állítások/vádak is.

De mondok durvábbat. Egy egyszerű kereséssel kiderül, hogy a személyhez fűződő jogokra érzékeny közmédia a visszadobott LMP-közleménnyel egy napon simán átengedett egy olyan Fidesz-közleményt, aminek ez az első mondata: Az a baloldal követelőzik és vagdalkozik, amely minden idők legkorruptabb kormányzását hajtotta végre. Itt nem sérültek ugyanazok a jogok?

Elmondom, mi sérül itt: a közszolgálatiság, az esélyegyenlőség és a sajtószabadság. Persze, nagyon rutinosan szajkózza a kormányoldal, hogy sajtószabadság van, hisz tényleg egy csomó helyen azt írnak az emberek, amit akarnak, de ott, ahol a nagyon súlyos közmilliárdokból fenntartott közszolgálati média egyes vezetői vagy önállóan, vagy felsőbb utasításra önkényesen válogatnak a számukra csaknem kötelezően kiadandó vélemények közt, ott szerintem eléggé biceg a sajtó szabadsága. És ez sajnos nem csak ebben az ügyben érhető tetten.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sinistra
2017. január 10. 23:54
Közmédia. Azzal van a legnagyobb baj. Hallgathatatlan a hirek, a kronika, a hirado. A szoci időkben jobb volt. Katasztrofa.
dakotasámán
2016. október 13. 13:11
"Jól mondtad, KÖZ pénzek ezek, a vonyítások ellenére közösséget szoldgáló célok, épületek, és egyebek épülnek belőle, hazai cégek közreműködésével.." ez így nem igaz,közpénz jelegüket elvesztő pénzekről van szó. és annyira elveszti ezt a jellegét, hogy magánzsebekben landol, pl a nemzet gázszerelőjénél. a közbeszerzést ugye csak viccként emlegetted, annyira közbeszerzés az annak csúfolt folyamat, mint amennyire keresztény a főgenya. vagyis nyomokban sem.
august
2016. október 13. 13:11
Erőlködés, amivel próbálkozol. A közbeszerzési rendszert azért KELLETT átalakítani, ment szinte minden állami megrendelést külföldi cégek vitték-lopták, hogy a ti szóhasználatotokkal élvej, adófizetők pénzei vándoroltak közel 20 évig külföldi cégek számláira, és egyetlen tolvajozásról, túlszámlázásról nem hallhattunk, a talpig becsületes multi cégek rokonainak gyarapodásáról. armani öltönyéről, gucci táskáiról még hírből sem hallottak... Egyébként ma "klientúráról beszélsz, de a balliberális kormányzás idejéből nem tudsz mondani egyetlen "Fideszközeli céget" amelyik ilyen megbízást nyert.. Jól mondtad, KÖZ pénzek ezek, a vonyítások ellenére közösséget szoldgáló célok, épületek, és egyebek épülnek belőle, hazai cégek közreműködésével.. AS köz-beszerzésekről lehet hogy nem tudod, de versenytárgyalás után születnek a döntések. Abban igazad van, ez nem igazi "piaci" verseny, itt azok versenyeznek, akik indulnak a pályázatokon.. Ők versenyeznek.
balbako_
2016. október 13. 13:11
Lófaszt ember! A hangfelvétel egy azóta ellenzékben politizáló ürge kotlotta csupa olyan emberrel akik nem is vettek részt a bírálatban. Ez nem tűnt fel faszfej?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!