Miért kellett a roma jogvédőknek lehúzni a rolót?

2016. október 12. 09:08

Próbálunk támogatókat találni, akik fontosnak tartják, hogy legyen Magyarországon független, a mindenkori hatalommal szembemenni képes, az átláthatóságot és elszámoltathatóságot számon kérő roma szervezet.

2016. október 12. 09:08
Daróczi Gábor
Kettős Mérce

„Sajnos az EU-s pénzek irányítása is hasonló módon történik, a minisztériumok alá rendelt irányító hatóságok egyre kisebb arányban szakmai, sokkal nagyobb arányban politikai döntéseket hoznak. Hogy ez mennyire nem a saját benyomásunk csupán azt jól illusztrálja, hogy az Európai Bizottság Regionális Főigazgatósága éppen a napokban jutatta el a sajtóhoz azt a hírt, miszerint kritikus szakaszba ért a kormánnyal való egyezkedése a pénzelosztó rendszerek átláthatósága és függetlensége kapcsán.

A hazai kis- és középvállalkozások jelentős része nem állt teljes mértékben talpra a 2008-as pénzügyi válság után, ráadásul jelentős részük számára a mai napig ismeretlen fogalom a CSR (vállalatok társadalmi felelősségvállalása). A nagy cégek pedig méltán gondolhatják azt, hogy nem szabad egy-egy éppen csak megtűrt szervezetet anyagilag támogatni, ha ezzel egy állami megrendelést vagy kiemelt program státuszt kockáztatnak.

Az eddig fontos és jelentős donorszervezetek pedig mintha nem döntötték volna el, hogy milyen módon és milyen szinten kívánnak konfrontálódni a kormányzattal.

Hogy mi lesz ezután? Próbálunk támogatókat találni, akik fontosnak tartják, hogy legyen Magyarországon független, a mindenkori hatalommal szembemenni képes, előre vivő konfliktusokat felvállalni merő, az átláthatóságot és elszámoltathatóságot számon kérő roma szervezet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajkakutyus
2016. október 13. 08:53
Beszéld meg Horváth Áládárral. Ő és az SZDSZ volt a kályha, ahonnan a cigányság elindult. Számoljatok el vele, Kolompárral, Farkas Flóriánnal, amúgy jól, cigányosan. Meséljék el, hova lettek a cigányoknak adott százmilliárdok, mit tettek ők a cigányügyért. Utána lehet bejelentkezni.
PJProby
2016. október 12. 20:14
A Soros pénzcsap eldugulásával remélhetően a Daróczi-félék által irányított destruktív ál-civil szervezetek aknamunkája is alábbhagy. A 2010-ig zsíros állami pozíciókban pöffeszkedő megélhetési jogvédők pedig szembesülhetnek azzal az alapigazsággal, hogy egyszer te vagy a galamb, másszor meg a szobor.
Szőke Ciklon
2016. október 12. 15:13
...független, a mindenkori hatalommal szembemenni képes... Független és szembe menni a hatalommal? Nos ez a lényeg. Mindig szembe menni a forgalommal!
quiet
2016. október 12. 10:36
" Próbálunk támogatókat találni, akik fontosnak tartják, hogy legyen Magyarországon független, a mindenkori hatalommal szembemenni képes, az átláthatóságot és elszámoltathatóságot számon kérő roma szervezet. " Miért kéne a mindenkori hatalommal szembemenni? Permanens Forradalom? Már termelnek újra a gyárak? Mi szerinted az állam fogalmának meghatározása? Menjetek George bácsihoz, ha szembemenni akartok. Majd ő segít. ( de sietni... fogy a lé ...) A romáknak meg szembenállás helyett el kell menni az iskolába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!