Vége a szüretnek!

2016. október 31. 11:49

Szép, egészséges szőlőt tudtunk idén feldolgozni, a legtöbb tétel már ki is erjedt, arányos borok lesznek a 2016-osok.

2016. október 31. 11:49
Bujdosó Ferenc
Bujdosó blog

„Október 14-én a Bánom hegyen szedtük le az utolsó cabernet sauvignon fürtöket, és ezzel hivatalosan is vége lett az idei szüretnek. Ugyan a gépi szedés az előkészületeknél több munkát igényel, – hiszen már ekkor le kell válogatni a másodtermést – de a kombájn nagyban megkönnyíti a munkánkat. Pontosan, szépen dolgozik, elégedettek vagyunk vele, ráadásul egyetlen műszaki hiba nélkül csinálta végig ezt a szüreti időszakot.

Igyekeztünk az esők előtt szedni a szőlőt, a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva inkább pár nappal korábban, mint esetleg túl későn. Ilyenkor már jobb nem lesz végeredmény, viszont esős időben hígulhat a cukortartalom, vékonyodik héj. Szép, egészséges szőlőt tudtunk idén feldolgozni, a legtöbb tétel már ki is erjedt, arányos borok lesznek a 2016-osok. A korai fajták is élénkek, gyümölcsösek, míg az olaszrizling és a rajnai rizling szokás szerint megbízhatóan teljesít.

A rozék is hozzák a friss, üde karaktert, ha murciként is finomak voltak, akkor borként sem lesz ez másként. A vörösborok egy része még erjed, eddig bíztatóan alakulnak, de ezeknek több idejük van, amíg palackba kerülnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!