„Október 14-én a Bánom hegyen szedtük le az utolsó cabernet sauvignon fürtöket, és ezzel hivatalosan is vége lett az idei szüretnek. Ugyan a gépi szedés az előkészületeknél több munkát igényel, – hiszen már ekkor le kell válogatni a másodtermést – de a kombájn nagyban megkönnyíti a munkánkat. Pontosan, szépen dolgozik, elégedettek vagyunk vele, ráadásul egyetlen műszaki hiba nélkül csinálta végig ezt a szüreti időszakot.
Igyekeztünk az esők előtt szedni a szőlőt, a korábbi évek tapasztalataiból kiindulva inkább pár nappal korábban, mint esetleg túl későn. Ilyenkor már jobb nem lesz végeredmény, viszont esős időben hígulhat a cukortartalom, vékonyodik héj. Szép, egészséges szőlőt tudtunk idén feldolgozni, a legtöbb tétel már ki is erjedt, arányos borok lesznek a 2016-osok. A korai fajták is élénkek, gyümölcsösek, míg az olaszrizling és a rajnai rizling szokás szerint megbízhatóan teljesít.
A rozék is hozzák a friss, üde karaktert, ha murciként is finomak voltak, akkor borként sem lesz ez másként. A vörösborok egy része még erjed, eddig bíztatóan alakulnak, de ezeknek több idejük van, amíg palackba kerülnek.”