Kvótaszavazás: időközben elvesztettük az ellenzéket

2016. szeptember 01. 14:40

Van valaki, aki fel tudná sorolni fejből, mi is az ellenzék népszavazási álláspontja?

2016. szeptember 01. 14:40
Zsigmond és Péterfy
Mandiner

nepszavazas_kvota_1.jpg

Közel egy hónap múlva a magyar választók népszavazáson üzenhetnek Brüsszelnek a menekültkvótákkal kapcsolatban. A baloldali ellenzéknek nem sikerült egységes választ adnia a kérdésre. Van valaki, aki fel tudná sorolni fejből, mi is az ellenzék álláspontja? Mi azért megpróbáljuk.

Ha jól értjük, Molnár Gyula MSZP-je elutasítja a kvótákat, de elutasítja népszavazást is.

A DK egyedül kampányolva buzdít bojkottra.

Az MoMa és az Együtt-PM, vagyis az Együtt és a PM, pontosabban a P – szóval ez a három, támogatottságban így együtt talán mérési küszöb fölött lévő párt közösen kampányol a bojkott mellett.

Fodor Gábor liberálisai pedig azt mondják, hogy el kell menni, igennel kell szavazni.

Plusz ott az LMP, melynek vezetői nem mennek el szavazni, a szavazóikra pedig csak rábízzák, döntsenek, ahogy akarnak.

Lesz vajon összefogás 2018-ban?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bini
2016. november 14. 22:31
A legédesebb az egészbe az, hogy fel se fogták, hogy mi ellen ágálnak, mivel a kérdés arról szól, hogy a Magyar Országgyüllésnek vagyis a megválasztott népképviselőknek kell dönteni a Magyarországra kötelezően betelepitettekről, vagyis a Brüszel által meghatározott kvótáról. Lényegében az ellen ágálnak, hogy a magyar Parlament döntsön, melynek Ők is a megválasztott képviselőik. Ezek szerint nem tartják legitimnek a magyar Parlamentet ami a legfőbb népképviselet egy demokratikus berendezkedésnél, ami Parlamentális Demokráciaként müködik az Alaptörvény értelmében és egy független törvényhozási és felügyeleti testület a hatalmi ágak szétválasztása következtében. Mi a fenének üllnek be egy az általunk illegitimnek tartott képviseletbe, ha nem tartják érdeminek. Nagy zavar van a fejekben.
magnamater
2016. szeptember 10. 17:29
Ugyan mit tudott az ellenzék felmutatni?Egy lovagkereszt körül kabarét szervezni.
Senior
2016. szeptember 10. 12:41
Röhej, de az egyetlen valamire való nem fideszes álláspont a kétfarkú kutyáké. Annak van egy diszkrét bája, ráadásul nem is logikátlan.
Senior
2016. szeptember 10. 12:41
Arra meg valami, magát konzervatívnak nevező, humortalan lény, azt mondta: Rongálás, meg kell őket büntetni. A "maradj otthon, vagy a választóink lelkiismeretére bízzuk" -nál sokkal karakánabb a menj el és dobj egy érvénytelent. Szerintem persze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!