Nyugdíj előtt: bosszú

2016. szeptember 07. 19:59

A magyar kormány még akkor is félrevezet mindenkit, amikor látszólag kegyet gyakorol.

2016. szeptember 07. 19:59
Tanács István
Népszabadság

„A magyar kormány még akkor is félrevezet mindenkit, amikor látszólag kegyet gyakorol. Akkor, amikor a kegyet a kegyencekkel gyakorolják milliárdos tételben, miközben a kisebb-nagyobb, kegyetlen körülmények között élő társadalmi csoportok közé aprópénzt szórnak, azt is kicsinyesen, következetlenül, ha lehet, megbélyegzően és nem ritkán bosszúállóan. (...)

Ezekhez képest kisebb jelentőségű, de jól jelzi a káoszt, a kapkodást és bizonyos fajta bosszúállást, hogy az idősebb tanárok egy részét az egyértelmű ígéretek ellenére is kizárták a pedagógus II. kategóriába való előrelépésből, azokat, akik 2015-ben, még a tanármozgalmak előtt jelentkeztek, de nem töltöttek föl elektronikus portfóliót. 

Az sem véletlen, hogy erkölcsi okokra célozgatva kiken álltak bosszút. Azokon, akik időhiány, a feladat értelmetlensége, az iskolaigazgatók félelme és cenzúrája, az informatikai rendszer gyalázatos működése, a minősítés kiterjesztésének felsejlő további értelmetlensége (például a »pöcs«) miatt úgy gondolták: ezen az áron nem kell nekik a fizetéskiegészítés. És hogy most mégis miért kellene nekik? Azért, mert azokat, akik csak lapultak és egy szalmaszálat sem tettek keresztbe, minden teljesítmény nélkül, pusztán az életkoruk alapján most áthelyezték a felső kategóriába. Mindezt pedig úgy kommunikálták, hogy a kormány figyelembe veszi a kritikát, és enged a megalapozott kéréseknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2016. szeptember 08. 16:07
Mandíner mit akar ezzel sok ballibsi hazug cikkekkel..Észre vehetnék a beírásokból hogy az emberek nem kérnek a baloldalból,még mindig azt hiszik az embereket félre vezethetik .
áfonya
2016. szeptember 08. 16:00
Ballibsik nagyon erőlködnek ,mindenáron elvennék a jobb megélhetést mert rájuk olyankor nincs szükség ,nem tudnak a népnek igérgetni ,mert mindig azzal hülyítették az embereket.
puszika
2016. szeptember 08. 15:59
Jahh,kedves firkász elvtárs,vannak feladatok amelyeket az előrelépés érdekében el kell végezni. Ez mindig igaz tétel!! Különösen fontos tétel nyugdíjazás előtt. Azt tudjuk,balfirkászoknál ez nem így megy.Ott nincs kötelezettség ott benyalás van!!
vigyor
2016. szeptember 08. 12:05
Szóval nem töltötték fel a portfóliójukat és most nyafognak, hogy nem kerültek feljebb, amihez kellett volna a portfólió....értem. Hát ez nyilván bosszú, bár én egyszerűen az alkalmatlanság fokmérőjének vélem, ha valaki nagy büszkén ellenáll, majd visít, hogy az ellenállása miatt, önhibájából, nem került oda, aminek ellenállt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!