Somfai hazudik

2016. szeptember 01. 19:52

A Budaházy-ügyben hozott ítéletet posztomban tényként rögzítettem, majd pedig egy kérdést tettem fel. Tudniillik nem a meghozott ítéletet tartom szégyennek, hanem a meg nem hozottakat.

2016. szeptember 01. 19:52
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A szebb napokat látott Népszava hasábjain bizonyos Somfai Péter az alábbiakat követte el: »Morvai és eszmetársai, meg a hozzájuk csapódott egykori LMP-vezér, 26 év legnagyobb szégyenének nevezték, hogy a bíróság ilyen kemény büntetést szabott ki a vádlottakra.« Na most a helyzet az, hogy Somfai hazudik. A Budaházy-ítéletet sem így- sem úgy, semmilyen formában nem minősítettem és nem is fogom. Hat éven keresztül tartottam magamat ahhoz, hogy parlamenti képviselő ne minősítsen bírósági döntéseket. Nem mondtam véleményt például a Rezesová-, Biszku-, Molnár Gyula-, Hunvald-, Kolontár- ügyekben hozott bírósági döntésekről sem, jóllehet így nem kevés médiafelületet buktunk. Szomorú, hogy ezzel a felfogással gyakorlatilag egyedül maradtam a Házban. Ügyvédként pedig etikátlannak tartom, ha olyan ítéletről mondok véleményt, amelynek iratanyagát nem ismerem, nem ismerhetem. A Budaházy-ügyben hozott ítéletet posztomban tényként rögzítettem, majd pedig egy kérdést tettem fel. Tudniillik nem a meghozott ítéletet tartom szégyennek, hanem a meg nem hozottakat. S ezekről legkevésbé a bíróságok tehetnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyarvagyok?
2016. szeptember 03. 12:38
Andriska már megint ködösít, hablatyol. Orbán Viktor egykori védő ügyvédjéről sokan gondolták, gondolják ma is, hogy egyszerűen azért állt az értelmiségi fiatalok élére, hogy elvegye demokratikus szándékaiknak az erejét. Végig a vezér kottájából játszott. Vajon mért tartotta fontosnak a Budaházi ügy ítélete kapcsán elmondani azt a sok zagyvaságot amit leírt, tények nincsenek,csak populista állítások. Bandi ez gáz!!
gudmen
2016. szeptember 02. 21:51
ennek az országnak egyetlen esélye, ha Schiffer lesz valamikor az m.elnök..
puszika
2016. szeptember 02. 11:35
Az hogy Somfai hazudik,az neked esetleg ujdonság Schiffer András,de az az olvasó a kommentelő már eleve így kezeli!!
Tiszafa
2016. szeptember 02. 10:08
A meghozott ítélet is szégyen. A meg nem hozott ítéletek meg még nagyobb szégyen. Ez is azt támassza alá, hogy olyan állami hatalmi ág, amely hatalmi ágban dolgozó döntést hozókat nem a nép választja, hanem kineveznek, annak a hatalmi ágnak nem szabad függetlennek lennie, hiszen a nép által nem váltható le. Demokrácia, mint a népek legfejlettebb átverésének módozata ide, fékek és ellensúlyok duma meg oda. Ha valakik a nép fölött állnak és a nép által foghatatlanok, akkor csak idő kérdése, hogy úgy viselkedjenek, mint egy elszabadult hajóágyú. És ez be is következett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!