A Hitvalló Demokrata és az erkölcsi minimum

2016. szeptember 08. 16:16

Ma a kétfarkú kutyák kártyái az egyedüliek a pakliban, amelyek erősebbek Habony lapjainál.

2016. szeptember 08. 16:16
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Magyar Nemzet

„A Gyurcsány-kormány egykori propagandabiztosa, Tóta W. Árpád kemény szavakkal védelmezi valamikori gazdáját Schiffer Andrástól a HVG hasábjain, az ugyanis elvakult hatalmi tébolyában meg merte kérdezni, hogy ha Budaházy tizenhárom évet kap, akkor vajon mennyi jár a szemkilövetésekért? Miközben a Nemzeti Együttműködés Rendszere példás keménységgel számoltatja el az előző rezsim haszonélvezőit Kóka Jánostól Csiszár Jenőn és Jáksó Lászlón át Gyárfás Tamásig, elképesztő, hogy ennek a Schiffernek mi mindenhez van pofája! Tóta W. tűpontosan mutat rá, hogy a 2006. őszi »baleseteket« már csak azért sem lehetett tudatosan eltervezni, mert »nehéz ám ezekkel a gumigolyókkal bármit is eltalálni«, erre vonatkozó utasítás tehát biztos, hogy nem történt. Végre valaki kimondta – köszönjük, Árpád! A baleset előtt történteket, a leszedett azonosítószámokat, a viperákat, a szabadjára engedett terrort, megtorlást és erőszakot akkor nevezzük apró szakmai tévedéseknek? A levert veséket, a levetkőztetett és megalázott embereket, az órákig víz nélkül tartott, ütlegelt civileket pedig nevezzük egy sajnálatos vis maior áldozatainak? Vagy Tóta W. inkább arra az álláspontra helyezkedik, hogy ez az ellenforradalmi reakció hatékony kezelésére irányuló törvényes eljárás volt, amiért kitüntetés jár? Gergényi persze meg is kapta. Csak azt nem értem, hogy a kormány a Prónay-különítmények mintájára vajon miért nem állít fel Tóta határvadász-alakulatokat, amelyek minden korábbinál hatékonyabban volnának képesek kisebb balesetek és tévedések előidézésére a magyar földön feltűnő migránsok körében?

Eközben a gyurcsányista Nyugati Fény blog is feladta a leckét mindazoknak, akik még nem látták be, hogy Gyurcsány Ferenc az Úr Egyetlen Angyala, aki ha nem szabadítja meg az országot a gonosztól, a fasizmustól és a korrupciótól, akkor erre soha többé senki más sem lehet képes. A szebb napokat látott szerző az oknyomozó újságírás aranykönyvébe újabb fejezetet illesztve kaparta elő Schiffer unokatestvérét, hogy az kígyót-békát kiabálva előadja: nem érti, miért teszi ezt az András Gyurcsánnyal és önmagával. Ajánlom a Nyugati Fény szerkesztőjének figyelmébe Schiffer mai napig egyetlen orgánumnak sem nyilatkozó óvónőjét, aki kifejezetten politikai okból gyűlöli az egykori pártvezért, és szaftos részletekkel szolgálhat, továbbá azt a közös képviselőt, akinek Schiffer a mai napig tízezrekkel tartozik, és aki szívesen kitálalna: ki is valójában ez a bizonyos »tiszta kezű politikus«. Garantálom, hogy mindketten mélyen megdöbbenek majd Schiffer legutóbbi gyalázatos kijelentésén. Meg az összes többin.

S persze ott lebeg a baloldal romjai fölött fénylő aurájától övezve a Hitvalló Demokrata, aki szenvedélyesen követeli meg mindenkitől az erkölcsi minimumot, s akinek kormányzása természetesen semmilyen összefüggésben nincs azzal, hogy a hazai baloldal beláthatatlanul hosszú időre elvesztette politikai hitelét, semmilyen összefüggésben nincs Orbán kétharmadával meg a fülkeforradalom lopáshadjáratával vagy akár azzal, hogy Magyarországon képtelenség bármiféle megújulásba, újrastrukturálódásba fogni. A Hitvalló Demokrata és erőszakos, hiperaktív szektája kíméletlenül tapos el minden erre irányuló kísérletet, mert csakis a Hitvalló Demokrata hozhatja el a megváltást, magyar embert csakis Ő áldhatja és szentelheti meg modernitással, toleranciával vagy európaisággal. Ha valaki ma felveti az együttműködést a Jobbikkal, a Hitvalló Demokrata és hívei másnap kiátkozzák a nyugati civilizációból. Ha azonban harmadnap maga a Hitvalló Demokrata mondja azt, hogy együtt kell velük működni, máris korlátolt és rövidlátó az, aki nem látja meg a javaslatban a politikai zsenialitást: Orbán legyőzésének egyetlen módját.

A Hitvalló Demokrata most épp arról beszél, hogy ha nem lesz érvényes a népszavazás, akkor Orbánnak mennie kell. Pontosan tudja ezt, hisz a leszavazott vizitdíj után ő is csomagolt. Jól emlékszem: azt mondta, hogy bár szereti a hatalmat, imád kormányozni és szerepelni, de egy elvesztett népszavazással a háta mögött nem maradhat tovább miniszterelnök. Most pedig rámutat arra, hogy Orbán Viktor az októberi népszavazást követően ugyanebben a helyzetben lesz. A szekta tapsol – imádja, hogy van egy pont olyan gátlástalan politikai fenevadja, mint Orbán.

A szekta mégis téved. Orbán Viktorra hatékony válasz volt az Orbán 2.0: Gyurcsány Ferenc. A koronaúsztatásra és a jól működő gazdaságra hatékony válasz volt a huszonhárommillió románnal való szociális riogatás meg az akasztani kész Kövér László magyarságra vetülő rémképe. Csakhogy a Hitvalló Demokratának ma már nem Orbán az ellenfele, hanem az Orbán 3.0: Habony Árpád, aki bejátszik minden pályát, amire a Hitvalló Demokrata valaha is rálépett: a jóléti sovinizmustól kezdve a marketing- és bulvárkormányzáson át a naponta váltogatott hazugságokig. Továbbá bejátssza azt a pályát, ahova a Hitvalló Demokrata soha a lábát be nem tette: kiszolgálja a keresztény, konzervatív és nacionalista szavazókat is. Olyan médiabirodalom áll mögötte, amellyel a Hitvalló Demokrata nem kelhet birokra, miközben az tehetség és gátlástalanság tekintetében sem egy súlycsoportban indul Habonnyal.

Ma a kétfarkú kutyák kártyái az egyedüliek a pakliban, amelyek erősebbek Habony lapjainál. Csakhogy nekik nincs milliárdos állami támogatásuk, nincs milliárdos pártelnökük, és nemcsak Habony gyűlöletkampányával kell szembeszállniuk, de éppúgy mindazzal, amivel a Hitvalló Demokrata egykori és jelenlegi pártja hülyíti a baloldali szavazókat: csak otthon kell ülni, és végignézni, ahogy megbukik az Orbán-rendszer. Ők erősen hisznek ebben, mert komolyabb pillanataikban maguk is belátják: sosem volnának alkalmasak arra, hogy alternatívát képezzenek. Így hát elüldögélnek az Országgyűlésben, és várják a csodát az újabb világválság, Hillary Clinton vagy a CIA képében, miközben azért hazaviszik a pénzt a »diktatúra« parlamentjéből. Munka gyanánt alkalmatlanságukból a Hitvalló Demokrata évtizedes receptjét követve rock and rollt és erkölcsi minimumot farigcsálnak. Powered by HVG & Tóta W. Árpád.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
matykox
2016. szeptember 09. 22:43
Ostoba, nagyképű fasz ez a puzsér. És újabban hazudik is, ahogy egy szarfaszhoz illik.
tango47
2016. szeptember 08. 21:26
Aki folyamatosan, mint egy cséphadaró, minden irányban vagdalkozik, az olykor fájdalmas helyekre is betalál, ahogy P. ebben a cikkében is. Vagdalkozós cikkeinél többször írtam már, hogy ez a folyamatos ordítás már zavaró. Néha hangsúlyozni, fokozni kellene, magyarul dinamikát alkalmazni (persze képletesen), ahhoz, hogy cikkei elérjék azt a hatást, amit gondolom szeretne.
Pinter68
2016. szeptember 08. 21:24
Régóta mondom, hogy Gyurcsány és Orbán a két legnagyobb csapás jelenleg Magyarország számára. Ugyanannak az éremnek a két oldala ők ketten.
BőröndÖdön
2016. szeptember 08. 20:15
A Robi nagyon jó mostanában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!