Az Együtt nem az lett, aminek indult

2016. szeptember 21. 11:19

Kilépek az Együttből. Az Együtt nem az lett, aminek indult. A 2014-es nagyon rossz döntés után sem hoztunk jó döntéseket, ezért nem tudunk 2018-ban sem jól dönteni.

2016. szeptember 21. 11:19
Pápa Levente
Index

Ez mit jelent pontosan? Mert ezért az interjúért feltehetően minimum fegyelmit kap a párttól.

Azt jelenti, hogy kilépek az Együttből. Ma lemondok minden politikai tisztségemről, az alelnökségről és a pártalapítvány kuratóriumi elnöki tisztségemről is természetesen.

Jövő februárban lesz tisztújítás a pártban, miért nem várja meg?

Mert már nincs értelme. Ha többséget is nyerne a koncepcióm – ami elég valószínűtlen – egyrészt beletörne a párt, másrészt már nem lenne idő átpozicionálni azt. Az emberek agyába beleégett, hogy mi a régi baloldallal vagyunk. Tisztelem és becsülöm rengeteg jóravaló ember munkáját, amit beletesznek az Együttbe, de ez a konstrukció rossz. A nulladik probléma mindenképp megmarad: a hitelesség.

Az Együtt tehát ön szerint nem tud hiteles párt lenni?

Nem tud. Mert nem rendezte a viszonyát 2014-gyel és azzal baloldallal, amely részben felelős az egész politikai válságért. A régi baloldali elit belekorrumpálódott a mai rezsimbe, és az Együtt asszisztál ehhez. Az Együtt nem az lett, aminek indult. A 2014-es nagyon rossz döntés után sem hoztunk jó döntéseket, ezért nem tudunk 2018-ban sem jól dönteni. Ezeket elmondtam tízszer az Együtt különböző fórumai előtt.

(...)

Szigetvári Viktor meg fog lepődni, amikor olvassa ezt az interjút?

Nyilván sejtette, mi következik, annyi jelét adtam az egyetnemértésemnek. Nagyon nem fog meglepődni.

Bajnai Gordonnal megbeszélte a kilépését?

Nem.

És a stratégiai problémáiról beszélt korábban Bajnaival?

Tavasszal beszéltem vele erről, de ő kiszállt, nem akart beleszólni.

Hányan követik önt a pártban? Lesz tömeges kilépés?

Nem hiszem, és nem is ez a célom. Nem akarom az Együttet bántani, nem akarok személyeskedni. Kilépek, mert szerintem az Együtt rossz alapokon nyugszik, rossz cölöpök lettek leverve. Így a nagyon sok jó szándék, munka, rengeteg értékes mag terméketlen talajra hullik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2016. szeptember 22. 05:43
Pápa Levente halkan belelépett a bizonyosba, most félhangosan kilép, miután mérhetetlenek a tabellán. De hogy is gondolta, hogy Szigetvárival /aki egyedül mutogatná muszklijait/ és Juhász Péter eltartottal maga előtt, Orbánt döntenek?
yes_we_can
2016. szeptember 21. 21:53
Egyszerű kérdés: minek indult?
antioxi
2016. szeptember 21. 21:38
Respect!
antioxi
2016. szeptember 21. 21:38
Respect!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!