David és Samantha - új évad

2016. szeptember 13. 16:46

Azt valószínűsítik, hogy Cameron image-átalakításon, neve újrapozicionálásán dolgozik. Szeretne minél hamarabb megszabadulni a bukott politikus billogától.

2016. szeptember 13. 16:46
Hörcher Ferenc
British Patient

„Egyesek szerint alig leplezett kormánykritika rejlik a döntés mögött: Cameronnak feltehetőleg mostanra eshetett le, hogy Theresa May tudatosan próbálja távolítani saját politikai portfólióját bukott elődje örökségétől. Nem feltétlenül azért, mert fél, hogy magával rántja annak a rossz sajtója. Inkább talán azért, mert az új, poszt-brexit politikai helyzet megköveteli a politikai váltást lényegi kérdésekben is. Az evidens, hogy a gazdasági kilátásokat alapvetően újra kell számolni. Ám May a maga szociálisan érzékeny konzervativizmusát úgy tudja látványosan megjeleníteni, ha az iskolaügy kérdésében sokkal nagyobb nyitottságról tesz tanúbizonyságot, mint elődje. S ő pontosan ezt teszi szeptemberben, évkezdéskor. Kormánya szakminisztere erőteljes belső ellenállást generált a grammar school-ok - hagyományos (vagyis latin nyelvet oktató) humángimnázium - számának és állami támogatásának növelésével. A cél: a társadalmi mobilitás támogatása.

Más vélekedések inkább azt valószínűsítik, hogy Cameron image-átalakításon, neve újrapozicionálásán dolgozik. Szeretne minél hamarabb megszabadulni a bukott politikus billogától. Egyesek szerint nemzetközi politikai szerepet vállalhat. Európa például az ő helyzetbe hozásával tehetné erőteljesebbé az európai brexit-kritikát, s próbálhatná befolyásolni Mayt. Ám valószínűbb, hogy Cameron a nemzetközi celebritások szokásos üzemmódjára kíván kapcsolni: alapítványt hoz létre, meghívásokra jár, előadásokat tart majd busás haszonért.

Úgy hírlik, felesége, Samantha Cameron például egy divatmárkát szeretne létrehozni. A kérdés csak az, hogy a férj a bukott politikus imázsát le tudja-e vetkőzni úgy, hogy erre a hírnévre alapítsanak egy magáncéget, vagy akár csak egy non-profit vállalkozást. Durván fogalmazva tehát az a kérdés, mennyit kamatozhat egy nagy bukással zárult sikertörténet. Szappanoperákban mindenesetre nem ismeretlen az efféle dramaturgia.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zod
2016. szeptember 13. 19:49
Mandisok! Szemlézzetek inkább Daily Telegraph-ot,The Spectator-t, neadjisten Guardian-t, hamár brit belpolitika! Hörcher is csak ezt csinálja csak ráadásul felvizezi a saját langyi stílusával, miközben még az eredeti forrásokat sem említi. Az eredeti csak jobb.
Morgen
2016. szeptember 13. 16:56
Az nem lehet, hogy Cameronnak elég volt? Vagy netán megsúgták neki, hogy most nem rá van szükség? Túl sok az alternatíva arra, hogy mit miért csinál. Meg kellene egyszer kérdezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!