Lakkhatás

2016. szeptember 08. 22:09

Amennyiben a magyar állam (és önkormányzatai) mindössze ennyit tudnak tenni az alul lévők lakhatási gondjainak enyhítéséért, akkor még mindig fényévekkel vagyunk lemaradva a csúfosan és okkal megbukott szocializmus mögött.

2016. szeptember 08. 22:09
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszabadság

„A szegedi kísérlet – felújítják, és szociális bérlakásként hasznosítják az üresen álló önkormányzati lakásokat – attól függően nevezhető bátornak vagy kisszerű megúszási kísérletnek, hogy honnan nézzük. Ha például a budapesti V. kerület a viszonyítási alap (ahol az ingatlan vagyont inkább a haverok közreműködésével olcsón roganizálják, a közvetítői díjak pedig Pasa parki apartmanokat növesztenek egyre nagyobbra), akkor Botka László szegedi polgármester egy hős.

Ha viszont nem fogadjuk el, hogy a NER-ben kimagasló bátorságra van szükség a politika rendeltetésszerű, az önérdekű fosztogatás helyett a problémamegoldásra koncentráló működéséhez, akkor semmi különös nincs a Tisza-parti próbálkozásban: végső soron itt is olyanok kapnak csak tetőt a fejük fölé, akik utána önerőből képesek állni a fenntartási költségeket. Amennyiben a magyar állam (és önkormányzatai) mindössze ennyit tudnak tenni az alul lévők lakhatási gondjainak enyhítéséért, akkor még mindig fényévekkel vagyunk lemaradva a csúfosan és okkal megbukott szocializmus mögött.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csurcsányi
2016. szeptember 09. 22:23
A Botkának miért pont most jutott az eszébe?Már 12 éve Szeged "pogármestere"!
MZ/X
2016. szeptember 09. 08:11
Önerőből, B+ Hargitai, a 90 éves Juli néni, évente kétszer kimeszelte a kis vályogházát, felkapálta a kiskertjét és a kevéske nyugdíja mellé, amit a szocializmusban, három műszakban lehúzott évtizedek után kapott, hogy éhen ne haljon, még csirkéket nevelt. Miután meghalt, "önerőből" beköltöztek hátrányosék, mind a kilencen, a csirkéket megették, a kiskertet felverte a gaz, mész helyett a falakra parabola antenna került. A ház két évig bírta, majd összedőlt. Hátrányosék pedig a jogvédők vállán sírták ki magukat, hogy az a szemét állam nem képes gondoskodni róluk... De ez csak egy példa... Tegyük hozzá: a sok hasonló közül...
Tündér_Lala
2016. szeptember 09. 07:32
Ezért azután be kell telepíteni nincsteleneket. Ugye ?
atila68
2016. szeptember 09. 07:24
Kádár rendszer jó. Orbán rendszer rossz. Minden rendben Miklós?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!