Eddig nem jeleskedett a rendőrség, ha robbantót kellett elfogni

2016. szeptember 26. 11:35

Több olyan robbantás is történt a kilencvenes években, amelynél nem csak a tettest vagy tetteseket nem találták meg, de még az indíték is homályban maradt.

2016. szeptember 26. 11:35
Dezső András
Dezső András
Index

„A politikai pártoknál elkövetett robbantások esetében felmerült ugyan, hogy azt a szlovák titkosszolgálat követte el, de ennél többet nem tudni. Ekkoriban Vladimír Mečiar volt Szlovákia kormányfője, akinek állítólag az oroszokkal együtt érdekében állt, hogy zavart keltsen a NATO-csatlakozás előtt álló országokban. Ha ez így is van, a tettesek akkor sem lettek meg. Pedig van ellenpélda arra, hogy a nyomozók akkor is megtalálják a tettest, ha esetleg a merénylet hátterében külföldi állam áll. A Lockerbie-i katasztrófához például a Kadhafi-vezette Líbiának volt köze, és ugyan a nyomozás elég döcögősen haladt, a tetteseket végül mégiscsak sikerült azonosítania a hatóságoknak.

Persze robbantásos ügyekben a magyar rendőrségnek is akadnak sikersztorijai, de csak elvétve. Sikerült elkapniuk az 1996-os ketchupos robbantó tinit, és be tudták azonosítani azt a társaságot, amelyik hígítós palackot durrantott Szilvásy György egykori titokminiszter házánál, az Aranykéz utcai merénylet felgöngyölítésében pedig szerepet játszottak az alvilágon belüli átrendeződések.

Ám ha összességében nézzük az elmúlt bő harminc év felderítési adatait, akkor Papp Károly rendőrkapitány indokolatlanul optimista.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2016. szeptember 26. 15:35
mar a cim is felhaborito ezektol a gecy indekszesektol, de mit is vartunk toluk mindig is hazaarulo gecyk voltak..Ja ti meg nem jeleskedtek haza szeretetbol, a magyarsagert tuzon vizen kiallo hozzaallasbol... Szoval tenyleg egy gceylada horda vagytok...a muszlimok titeket fognak eloszor lemeszarolni csak hogy tudjatok!
Korrupt Kornél
2016. szeptember 26. 14:46
ahogy te sem jeleskedsz az írásaiddal.
bölcsuhú
2016. szeptember 26. 12:52
Hogyan jeleskedhetne, te hatökör? Honnan lehet előre tudni, hogy valamelyik hozzád hasonló idiótának viszket a marka és muszáj valamilyen robbanó vacakot készitenie és robbantania valahol? Utána meg mi marad? Miből lehet tudni, hogy ki volt? Legfeljebb, hogy miből készült és hogyan lett felrobbantva. Szerinted rajta hagyja az aláírását, meg ott hagyja az útlevelét, amely épen is marad mint a 09/11-es gépeltéritőknél?
csuka
2016. szeptember 26. 12:41
Elv azaz Nertársak! Figyeljenek rá, hogy minden birkát tereljenek szavazni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!